Szalagátvágás és bajnoki mérkőzés – megújult a Himer centerpálya is

Forrás: Gyula Televízió

Egy héttel ezelőtt a Vasvári Péter nagy műfüves labdarúgópályát, szombaton pedig a megújult Himer centerpályát is átadták a gyulai sporttelepen.

Szpisják Zsolt területi igazgató a gyulai futballrajongókhoz szólva kiemelte, egy új korszak vette kezdetét 2010-ben a magyar labdarúgás történetében, amikor újjáalakult a Magyar Labdarúgó Szövetség. Ezt követően hamarosan döntés született arról is, hogy új pályák épüljenek, illetve a régieket felújítsák szerte az országban. A területi igazgató kiemelte, az elmúlt években számos eredményt elértek vármegyei szinten is.

Ez a beruházás nagymértékben javítja a gyulai futball infrastruktúráját, fogalmazott Görgényi Ernő polgármester. A több mint száz évvel ezelőtt létrehozott sportpálya zseniális mérkőzéseknek adott otthont a múltban. Itt játszhattak Gyula kiváló labdarúgói, többek között Himmer Rezső, Himer József és Himer István, ma pedig kétszáz fiatal sportolhat itt az U7 és U19-es korosztályból, kiváló körülmények között. Görgényi Ernő kiemelte, az elmúlt időszak eredményei meghatározóak a fürdőváros sportéletében. 

Az ünnepélyes létesítményátadó programot a Gyulai Termál FC és a Mezőhegyesi SE vármegyei első osztályú labdarúgó mérkőzése zárta. A játékosokat a Gyulasport ifjú labdarúgói kísérték pályára az U8, U9 és U10-es korosztályból. A mérkőzést a hazaiak nyerték 4:2 arányban, és továbbra is veretlenül állnak az első helyen. 

Az építés folyamata képekben (fotó: Gulyás Réka)