Diáksportfesztivállal indult a hét Eleken – négy település, négy iskola, nyolcvan diák, nyolc állomás

A II. korcsoportból érkeztek diákok a fesztiválnak otthont adó eleki Dr. Mester György Általános Iskolába. A házigazda eleki iskola mellett a kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola, az almáskamarási Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Lökösházi Általános Iskola csatlakozott az egésznapos sportprogramhoz.

A fesztivál mozgásműveltségi tartalma  az alapvető mozgáskészségek gyakorlására épült, nyolc különböző állomáson: labdavezetés, célba rúgás-, ütés- és dobás,, cselezés, futóiskola, akadálypálya, sportágspecifikus kisjátékok.

A rendezvény kiemelt célja ezúttal is a testmozgás népszerűsítése és a sportolási lehetőség biztosítása volt, hozzájárulva a gyerekek örömteli, rendszeres egészségvédő és egészségmegőrző testmozgás melletti élethosszig tartó elköteleződéséhez. Az is hozadéka az eseménynek, hogy a résztvevő iskolák közötti szociális kapcsolatok erősödtek, segítve a hosszútávú partnerség kialakítását.

A beszámolót készítette: Prohászkáné Nemes Szilvia – a Magyar Diáksport Szövetség Gyulai Körzetének megbízottja. A videóanyagot és a fotókat Gulyás Réka készítette