Hét szenior arany Budapestről

A Budapesti Honvéd atlétikai pályája adott otthont a 28. Fortuna Senior Atlétikai Pályaversenynek augusztus 10-én. Az országos seregszemlén a Gyulasport NKft. örökifjú atlétái is rajthoz álltak.

A verseny indulói 60 méteres síkfutásban, 100 méteres síkfutásban, 200 méteres síkfutásban, 400 méteres síkfutásban, 800 méteres síkfutásban, 1500 méteres síkfutásban, 3000 méteres síkfutásban, 3 kilométeres gyaloglásban, 80 méteres gátfutásban, 100 méteres gátfutásban, súlylökésben, diszkoszvetésben, rúdugrásban, távolugrásban, magasugrásban, hármasugrásban és gerelyhajításban versengtek egymással.

A gyulai színeket Volosinovszki ZoltánnéSzabó Ilona és Kovács István képviselte. Ahogy azt Kovács István beszámolójában olvashatjuk, a forró nyári napon rendezett kihívás érdekessége az volt, hogy a versenyszámok legjobbjait külön nem díjazták, hanem minden résztvevő egy sor fényképmásolattal ellátott emlékérmet kapott.

Az országos megmérettetés gyulai szempontból is sikeres volt, hiszen a Gyulasport NKft. sportolói hét aranyéremmel, egy ezüsttel, egy negyedik helyezéssel és egy új országos csúccsal zárták a napot. A fürdővárosi sikerek közül kiemelkedik Volosinovszki Zoltánnéeredménye, aki négy aranyérmet és egy új országos csúcsot mondhat magáénak.

Gyulai eredmények: Volosinovszki Zoltánné 60 méteres síkfutás 1. hely, 100 méteres síkfutás 1. hely, távolugrás 1. hely és hármasugrás 1. hely. A fürdővárosi atléta hármasugrásban elért eredménye új országos csúcsot is jelentett. Szabó Ilona magasugrás 1. hely, távolugrás 2. hely és 60 méteres síkfutás 4. hely. Kovács István súlylökés 1. hely és diszkoszvetés 1. hely.

A Gyulasport NKft. sportolói hamarosan ismét a nemzetközi mezőnyben mutathatják meg tudásukat: szeptember 8. és 15. között Velencében rendezik majd meg a szenior atlétikai Európa-bajnokságot, ahol Volosinovszki Zoltánné és Nagyné Kotroczó Andrea rajthoz áll.

(Bimbó Lajos – Gyulai Hírlap)