Sikerrel vette a rajtot a Barna-csapat

Ferroép-Szer Deszk–CORNER-Gyulasport NKft. 20-38 (9-19)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 1. fordulójában a Gyulasport NKft. együttese a Ferroép-Szer Deszk gárdájához látogatott szeptember 15-én. Barna Károly csapata a nyitófordulóban a kiírás újoncával nézett szembe.

Corner-Gyulasport NKft.: Aradi E., Buzási O. 8, Csapó-Kovács H. 2, Zöldi-Tóth K. 9, Balogh V. 2, Medve M. 3 és dr. Bányainé Szabó R. 5.Csere: Antal X., Nagy N. 4, Rácz K. 1 és Leszkó D. 1. Vezetőedző: Barna Károly.

A gyulai gárda a bajnokság címvédőjeként érkezett a Csongrád megyei riválisához, amelynek játékereje teljesen ismeretlen volt Barna Károly előtt. Mint azt a vezetőedző elmondta, csupán részinformációk álltak rendelkezésére a deszki együttesről.

– Szinte teljesen ismeretlen előttünk a deszki csapat játéktudása, hiszen tavaly még a megyei bajnokságban játszott soros riválisunk. Annyit tudtunk azonban, hogy fiatal játékosokból álló együttessel találkozunk, amely egy tornán a bácsalmási és a szegedi riválisunkat is meg tudta verni.

A fürdővárosi vezetőedzőnek az ellenfél mellett, a körülményekkel is meg kellett küzdenie, hiszen a nyitófordulóra két meghatározó játékosa is kiesett a keretből.

– A mérkőzés előtt nem sokkal tudtuk meg, hogy két meghatározó játékosunk sem lesz bevethető a mai találkozón. Papné Lukoviczki Beáta és Gábor Eszter hiánya érezhető lesz a mai derbin, ám bízom a lányokban és abban, hogy mindenki átérzi a saját játékának a felelősségét és fontosságát. Biztosan mondhatom, hogy mindenki csak a győzelemre fog koncentrálni – mondta el a mérkőzés előtt Barna Károly.

A bajnokság első találkozóját a vendégek kezdték jobban, amely után hamar kiderült, hogy osztálynyi különbség van a két gárda között. A gyulai együttes a 10. percre négygólos előnyt harcolt ki magának, amely a félidő végére a tízgólossá nőtt. A dr. Bányainé Szabó Renáta vezette Corner-Gyulasport fokról fokra lépett el ellenfelétől. A menetelésből a visszatérő Buzási Orsolya is alaposan kivette a részét, a sérüléséből felépülő szélső nyolc gólt tette a közösbe. Az első félidő közepén egy kisebb hullámvölgy okozott zavart a vendégeknél, ám az időkérés után újra visszaállat a rend a pályán.

A második félidőben már csak a két csapat közötti végső különbség volt a kérdés, így Barna Károlynak lehetősége nyílt arra, hogy több formációt és taktikai elemet is gyakoroltathasson gárdájával. A fürdővárosi együttes egyik legnagyobb öröme az volt, hogy az utolsó pillanatban leigazolt Zöldi-tóth Kata kiválóan csatlakozott be a játékba, a korábbi NB I.-es játékos hét gólt vágott elemei erővel a deszki kapuba.  A tizennyolc gólos győzelem értékét növeli, hogy nagyon rövid cserepad állt Barna Károly rendelkezésére, ám a gárda minden egyes tagja gólokkal tudta kivenni részét a kiváló bajnoki rajtból.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata sikeresen vette az első fordulót, ám a következő mérkőzésen a tavalyi nagy rivális Hódmezővásárhelyi LKC érkezik a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokba.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük