Bravúros végjátékban szerzett győzelmet a Riczu-csapat

A női ifjúsági kézilabda-bajnokság 1. fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese a Ferroép-Szer Deszk otthonában lépett pályára szeptember 15-én. Riczu Antónia csapata a bajnokság újoncával nézett farkasszemet.

A két ifjúsági együttes a gyulai rendezésű AQUA Kupán már találkozott egymással, ahol a Csongrád megyei gárda alaposan elpáholta a hazai csapatot. A Riczu Antónia irányította együttes a visszavágás reményében utazott a deszki arénába, ám a mérkőzésen csak egy kapus és két mezőnyjátékos csere állt a fürdővárosi edző rendelkezésére.

Riczu Antónia edző elsősorban a védekezésre fektetett hangsúlyt, ám Szappanos Réka és az újonnan igazolt Medve Melissza támadójátékának is köszönhetően, már a félidő első perceiben átvette az irányítást a vendég együttes. Kertes Sarolta remek labdaszerzéseinek és a kapusok egyenletes teljesítményének köszönhetően a gyulai gárda hét gólos előnnyel zárta az első játékrészt.

A második félidőben is folytatódott a fürdővárosi uralom, ám a végjátékra már döntetlen állással fordultak a felek. Az 58. percben még 26-26-os eredményt mutatott az eredményjelző, ám a Riczu-csapat tagjai az utóbbi évek legjobb játékát produkálva, teljesen megérdemelten nyerték meg a nyitófordulót, a szívósan küzdő hazaiak ellen.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata fontos győzelemmel kezdte a bajnoki szezont, a következő fordulóban pedig hazai pályán fogadja a PC Trade Szeged II. együttesét.