Győzelembe űzték csapatukat a gyulai szurkolók

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.–Hódmezővásárhelyi LKC 24-22 (11-9)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság második fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese a Hódmezővásárhelyi LKC együttesét fogadta szeptember 21-én. Barna Károly csapata a tavalyi bajnokság legkitartóbb üldözőjével nézett ismét farkasszemet.

Corner-Gyulasport NKft.: Aradi E., Buzási O. 3, dr. Bányainé Szabó R. 5, Csapó-Kovács H., Balogh V. 5, Papné Lukoviczki B. 6 (3), Zöldi-Tóth K. 4. Csere: Antal X., Nagy N., Rácz K. 1, Leszkó D. és Medve M. Vezetőedző: Barna Károly.

A két rivális a tavalyi kiírásban őrült ámokfutást vitt véghez, hiszen a Csongrád megyei gárda az egész bajnoki idény alatt lőtávolon belül tartotta magát az aranyért robogó gyulai együttes mögött. A Barna Károly vezette fürdővárosi alakulat egyetlen mérkőzést veszített el a pontvadászatban, akkor pont a hódmezővásárhelyi csapat állította meg a fürdővárosi gárdát.

A gyulai csapat remekül kezdte a bajnokságot, hiszen tizennyolc góllal lépett át a kiírás újoncán. Az előző évi ezüstérmes döcögős mérkőzéssel indult neki az évadnak: csak négy találattal húzta be mérkőzését a K. Szeged SE ellen.

Az alaposan átforgatott fürdővárosi csapat azonban kíméletlen rangadónak nézett elébe, hiszen a kitűnő igazolásokkal megerősödött aktuális ellenfele a magas színvonalú kézilabdát képviseli. Barna Károly a mérkőzés előtt elmondta, az ismét új csapatként építkező hazai gárda a győzelemért fog pályára lépni és mindent megtesz azért, hogy begyűjtse a győzelemért járó bajnoki pontokat.

A soros találkozót a gyulai gárda erőteljesebben, szinte azonnal felkeményedett védőfallal és gyors labdajáratásokkal esett neki ellenfelének. A színvonalas játékot hozó első percek a védekezésről és a kapusteljesítményekről szóltak, hazai oldalról Aradi Edina kergette őrületbe védéseivel a vendégjátékosokat.

Az első félidő elején mindkét csapat egyértelműen jelezte, hogy igényt tart a győzelemért járó pontokra, aminek megfelelően a 36. percben is még 15-15-ös döntetlent mutatott az eredményjelző. A Pappné Lukoviczki Beáta által vezérelt fürdővárosi gárda Balogh Vanessza és Zöldi-Tóth Kata kiváló teljesítményének is köszönhetően kétgólos előnnyel mehetett pihenni.

A második félidőben is folytatódott a két rivális magas színvonalú csatája, amelyben a hazai szurkolók jelentették a mérleg nyelvét. Az Egyed Ferenc vezérszurkoló által vezényelt drukkerhadnak hatalmas szerepe volt abban, hogy a majd 22 perces döntetlenre álló eredményt képes volt megfordítani a hazai gárda. A két csapat az 52. percben még 19-19-es pontosztozkodásra állt, ám a végletekig feltüzelt Barna-csapat két góllal be tudta biztosítani az újabb két pontot.

– Alaposan felkészültünk ellenfelünk játékából, így mindenki tudta a dolgát a mérkőzésen. Nagyon örülök annak, hogy minden játékos tudása legjavát nyújtotta és maximálisan a győzelemre koncentrált. Hálás vagyok a szurkolóknak is, hiszen plusz egy fővel léphettünk a pályára. Azt meg kell említenem, hogy a mérkőzés végén az ellenfél edzője nem fogadta kéznyújtásomat, ami nagy tiszteletlenség volt részéről – értékelt Barna Károly.

A két győzelemmel rajtoló Corner-Gyulasport NKft. csapata egy hetes pihenő után a Szarvasi NKK otthonában lép majd pályára.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)