Szeptember 29-én tartják a Brumár Mihály Kerékpáros Emlékversenyt

Fotó: Rusznyák Csaba

Brumár Mihályra emlékeznek családtagjai, barátai és a sportág képviselői szeptember 29-én. Az emlékverseny ötletéről a gyulai kerékpársport ikonjának tiszteletére rendezett áprilisi eseményen beszélt először Brumár Beatrix.

A kónuszkirály lánya korábban elmondta,  édesapjáról, a gyulai kerékpársport ikonikus alakjára egy utánpótlás-kerékpárversenyen is megemlékeznek, amelyet a gyulavári kastélynál tartanak.

– A versenyen a 6–19 éves korosztály indulhat, de lesz családi váltó is, hiszen azt szeretnénk, ha ez egy örömünnep lenne mindenki számára – fejtette ki.

Az emlékbringázáson a versenyzők hét korcsoportban vágnak majd neki a 2,8 és 11,2 kilométer közötti távoknak. A viadal célja az emlékezésen kívül az, hogy fellendítse és népszerűsítse a gyulai kerékpársportot, felkutassa és versenyeztesse a tehetséges utánpótláskorú kerékpárosokat.

Az egész napos rendezvényen újraélesztési bemutató, zene és egyedi kerékpárok bemutatója is szerepel a programok között, a gyermekek felhőtlen jókedvéről pedig Andor bohóc gondoskodik.

A Brumár Mihály Kerékpáros Emlékverseny reggel 9 órakor egy emléktekeréssel indul útjára, 9 óra 30 perckor pedig az utánpótláskorú versenyzők rajtolnak el.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)