Legkeményebb próbatétele előtt áll a Barna-csapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság negyedik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese a Levendula Hotel FKSE Algyő együttesével találkozik október 12-én. Barna Károly csapatát a trón megvédésén túl, a visszavágás lehetősége is tüzeli majd a kőkemény rangadón.

Kiemelkedő színvonalú párharc következik az NB II.-es női kézilabda-bajnokság negyedik fordulójában, hiszen a bajnokság két esélyese találkozik egymással a gyulai arénában. A két gárda megállíthatatlanul robog előre a bajnoki címért, hiszen mindketten három-három győzelemmel állnak a lista legtetején.

A tabella első két helyezettje azonos pontszámmal áll egymás mellett, így a soros bajnoki után egyikük átveheti az előnyt az aranyéremért folyó versengésben. A két rivális a bajnokságban még nem találkozott egymással, ám a gyulai felkészülési tornán az algyői gárda távozhatott elégedetten.

Ahogy azt Barna Károly előzetesen elmondta, az Algyő nagyon erős együttes, az előző bajnokságban egy osztállyal feljebb játszott, ám további meghatározó játékosokat tudtak igazolni. A csapat a keretében tudhatja a volt válogatott és Bajnokok Ligája-győztes balszélsőt, Szepesi Ivettet, de emellett több volt NB I.- es játékos is erősíti az ellenfelet.

– Nekünk még idő kell, mire a maroknyi fővel rendelkező társaságból egységes csapatot tudunk csinálni. Ha a védekezésünket stabilabbá tesszük és támadásban taktikusak, fegyelmezettek leszünk, akkor fel tudjuk venni a harcot a bajnokesélyessel szemben. Ehhez a szurkolóink segítségére ismét nagyon nagy szükségünk lesz – értékelt a gyulai vezetőedző.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata 18 órakor kezdi meg rangadóját a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)