Szoros mérkőzésen győzött a Riczu-csapat

Corner-Gyulasport NKft.–Köröstarcsa DSE 29-25 (16-13)

Fotó: Rusznyák Csaba

A női ifjúsági kézilabda-bajnokság 6. fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese a Köröstarcsa DSE csapatát fogadta október 27-én. Riczu Antónia csapata a megyei riválisa ellen szerette volna kijavítani eddigi mérlegét.

Gyulasport: Juhász P., Anderlik A. 4/1, Kertes S. 1, Juhász T., Tóth M., Szőke D. 3, Horváth R. 1, Csere: Bányai B., Erdődi R., Szappanos R. 7/1, Medve M. 1, Horváth D., Boruzs B. és 12/6. Edző: Riczu Antónia.

A Riczu Antónia vezette gyulai együttes egy békéscsabai vereség után lépett a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok küzdőterére. A fürdővárosi ificsapat az aktuális fordulóban a köröstarcsai riválisával nézett szembe.

Ahogy azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetőjének beszámolójából kiderül, a gyulai gárda nagyobb ellenállással találta magát szembe, mint azt várta.

– A fiatal köröstarcsai csapat igen csak odafigyelésre késztette a hazaiakat. Igaz, hogy a vendégek a mérkőzés során egyszer sem vezettek, de szorosan ott lihegtek a hazaiak nyomában – ismertette Máthé István.

Riczu Antónia csapata folyamatosan lépéselőnyben volt ellenfelével szemben, egy percig sem forgott veszélyben a hazai gárda győzelme. A fürdővárosiak edzője a második félidőben lazíthatott a gyeplőn, amikor is a tehetséges utánpótláskorú játékosok is szerepet kaphattak.

– Ezen a mérkőzésen grundkézilabdát játszottunk, egyénileg akartuk megoldani a dolgokat és nem csapat szinten. Rengeteg kihagyott helyzetünk volt, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Védekezésünk középen sajnos nem volt túl acélos, ezen kell leginkább javítanunk. Örülünk a két pontnak és megyünk tovább – értékelt a hazai csapat edzője.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata megszerezte harmadik győzelmét, a következő körben pedig a középcsapatként számon tartott Gyomaendrődi NKSE otthonában lép pályára.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)