Szikrázó csatára készül a Barna-csapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság kilencedik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. a Bácsalmási PVSE ellen lép pályára november 23-án. Barna Károly csapata a játékot soha fel nem adó együttes ellen játszik majd.

A gyulai gárda a soros fordulóra egy alapos lőgyakorlattal felérő mérkőzéssel hangolt, ahol 43 gólt szórva lépett át mezőtúri ellenfelén. A Barna Károly irányította együttes újabb sikerének köszönhetően harcban maradt a dobogóért vívott versenyfutásban. 

A fürdővárosi alakulat és a hódmezővásárhelyi együttes pontazonossággal áll a tabella negyedik és harmadik helyén, így a gyulai csapat egy újabb győzelemmel akár feljebb is léphet a ranglistán.

A soros rivális nem kezdte jól a bajnokságot, hiszen az első három mérkőzését elveszítette, ám azóta kérlelhetetlen stílusának köszönhetően a hetedik helyre kúszott a tabellán.

Barna Károly év eleji értékelésében kiemelte, a bácsalmási együttes kecskeméti kettős igazolásai mellett szerb származású játékosokkal töltötte fel sorait. Petric Ivana és társai csatlakozásával egy, a játékot soha fel nem adó együttes formálódik a Bács-Kiskun megyében.

– Egy kiismerhetetlen csapathoz utazunk, amely jó kézilabdát játszik. Aki a csorvási együttes otthonában is nyerni tud, azt nagyon komolyan kell venni. Mindannyian érezzük a mérkőzés fontosságát, biztos vagyok benne, hogy a felelősségünk tudatában fogunk kézilabdázni. Nem leszek elégedetlen, ha megint kapunk 31 gólt, de tudunk dobni 43-at – értékelt előzetesen Barna Károly.

A mérkőzés 16 órakor kezdődik.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)