Ragyogó kezdés, szomorú végjáték

Bácsalmási PVSE–Corner-Gyulasport NKft. 27–26 (15–11)


A kép egy előző mérkőzésen készült
Fotó: Rusznyák Csaba

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság kilencedik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. a Bácsalmási PVSE ellen lépett pályára november 23-án. Barna Károly csapata egy a játékot soha fel nem adó együttessel nézett szembe.

Corner-Gyulasport NKft: Aradi E, Dr. Bányainé Szabó R. 4, Balogh V. 2, Papné Lukoviczki B. 3, Zöldi-Tóth K. 4, Csapó-Kovács H. 3 és Buzási O. 6. Csere: Antal X., Rácz K. 1, Leszkó D., Medve M. 1 és Gábor E. 2. Vezetőedző: Barna Károly.

A gyulai gárda a soros fordulóra egy alapos lőgyakorlattal felérő mérkőzéssel hangolt, ahol 43 gólt szórva lépett át mezőtúri ellenfelén. A Barna Károly irányította együttes újabb sikerének köszönhetően harcban maradt a dobogóért vívott versenyfutásban. A fürdővárosi alakulat és a hódmezővásárhelyi együttes pontazonossággal áll a tabella negyedik és harmadik helyén, így a gyulai csapat egy újabb győzelemmel akár feljebb is léphetett volna a ranglistán.

Barna Károly év eleji értékelésében kiemelte, a bácsalmási együttes kecskeméti kettős igazolásai mellett szerb származású játékosokkal töltötte fel sorait. Petric Ivana és társai csatlakozásával egy, a játékot soha fel nem adó együttes formálódik Bács-Kiskun megyében.

Előzetesen kiváló összecsapásnak ígérkezett a két gárda közötti párharc, a helyszínen azonban a hazai nézők pokoli hangulatot teremtettek a csarnokba, a vendégeknek nyomdafestéket nem tűrő, a sportpályára nem illő megjegyzésekkel is szembe kellett nézniük.

Ahogy azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetőjének beszámolójából kiderül, a vendégcsapat jól kezdte a mérkőzést, hiszen az első félidő 22. percéig ők diktálták az iramot, a hazaiak pedig csak futottak az eredmény után. A 10. percben már négy gólnyi gyulai előnyt is mutatott az eredményjelző, ám a 20. perc után megváltozott a játék képe.

– A rutinos játékosainkra rárakott terhet nem tudták, nem bírták elviselni, hiszen végig győzelmi kényszerben játszottak. A sok technikai hiba és az elvesztett labdák rendre gólt eredményeztek, a hazaiak egy 4–0-ás szériát produkálva átvették a vezetést, amit az 56. percig meg is tudtak tartani – mondta el Máthé István.

Az eredmény után rohanó gyulai együttes az 56. percben esélyt kapott arra, hogy begyűjtse a győzelemért járó pontokat, amikor emberelőnybe került ellenfelével szemben.  A gyulai támadásokban hibás döntések, elhamarkodott lövések, rossz bejátszások születtek. A hazai csapat pedig egy ellentámadás során megszerezte a vezetést, ami végzetesnek bizonyult a gyulai gárda számára.

– A mérkőzés végén a kezünkben volt a lehetőség a győzelemre, nem tudtunk élni vele. Nagyon csalódott vagyok – értékelt Barna Károly.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata maradt a tabella negyedik helyén, a következő körben pedig a K. Szeged SE együttesével néz szembe a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)