Örömkézilabdával örvendeztették meg szurkolóikat a gyulai ifik

Bácsalmási PVSE–Corner-Gyulasport NKft. 25-46 (11-19)

Fotó: Rusznyák Csaba

A női ifjúsági kézilabda-bajnokság 9. fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese a Bácsalmási PVSE csapatához látogatott november 23-án. Riczu Antónia csapata két vereség után szeretett volna javítani bajnoki mérlegén.

Corner-Gyulasport NKft.: Juhász P., Szappanos R. 11, Szőke D. 5, Kertes S. 6, Pikó R. 1, Anderlik A. 11 és Tóth M. 7. Csere: Bányai B. Erdődi R. 3 és Medve M. 2. Vezetőedző: Riczu Antónia.

A gyulai gárda két vereséggel a tarsolyában érkezett a Bács-Kiskun megyei arénába, Riczu Antónia együttese a gyomaendrődi és a mezőtúri riválisa ellen sem tudta megszerezni a győzelemért járó pontokat. A soros fordulóban a Bácsalmási PVSE csapata várt a fürdővárosi együttesre, amely ellen már győzelmi reményekkel lépett a pályára.

A párharcot a vendégcsapat kezdte jobban, azonnal tudatosította ellenfelében, hogy igényt tart a győzelemért járó pontokra. A Riczu-csapat a 9. percre már 3-6-os vezetést harcolt ki magának, amelyet a 33. percben már 12-22-re tornázott fel.

A második félidőben folytatódott a vendégek száguldása, a Szappanos Réka és Anderlik Andrea vezérelte gyulai gárda a végére könnyedén alakította ki a tekintélyt parancsoló végeredményt.

Ahogy az Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetőjének beszámolójából kiderül, a végig örömkézilabdát játszó gyulai csapat még ilyen arányban is megérdemelten vitte el a mérkőzést.

– Jó volt látni, hogy egymásra találtak az idősebb és a fiatalabb játékosok, a kapuban Juhász Panni brillírozott. Végre mosolyt láttunk a játékosok arcán, csak ilyen hozzáállással lehet eredményt elérni. Ez az eredmény reméljük, például szolgál a távol maradt játékosoknak – zárta beszámolóját Máthé István.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata a tabella nyolcadik helyén áll, az utolsó fordulóban pedig a Csorvási SK otthonában zárja majd a bajnoki szezont.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)