Győzelemmel fordul az utolsó derbire a Barna-csapat

Fotó: Bimbó Lajos

Corner-Gyulasport NKft.–K. Szeged SE 31-28 (19-12)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság tízedik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. csapata a K. Szeged SE együttesét látta vendégül november 30-án. Barna Károly gárdája hazai pályán szerette volna megmutatni, hogy milyen fából faragták.

Corner-Gyulasport NKft.: Antal X., dr. Bányainé Szabó R. 10, Balogh V. 1, Papné Lukoviczki B. 5, Zöldi-Tóth K. 5, Csapó Kovács H. 6 és Buzási O. 3. Csere: Aradi E., Nagy N., Rácz K. 1, Leszkó D., Medve M. és Gábor E. Vezetőedző: Barna Károly.

A gyulai együttes egy bosszantó vereséggel hangolt a derbire, így a Barna Károly irányította gárda gőzerővel készült az elmúlt heti fiaskó kijavítására. Az aktuális rivális két figyelemre méltó eredménnyel érkezett a fürdővárosi arénába, hiszen döntetlent játszott a listavezető békéscsabai gárdával, az előző fordulóban pedig átrobogott csorvási kihívóján. Barna Károly a mérkőzés előzetes értékelésében kiemelte: a következő bajnoki párharcban a koncentráltabb játékot nyújtó gárda fogja elvinni a győztesnek járó pontokat.

A hazai csapat tagjai bizonyítási vággyal hajtva léptek pályára a tavalyi bajnokság egyik meghatározó együttese elleni párharcban. A Barna-csapat erőnek erejével ragadta magához a játék irányítását, a játékrész első felében szinte a tavalyi aranyérmes száguldást idézte szurkolói elé. Az iramot kiválóan diktáló, a kaput nem tévesztő gyulai gárda a 10. percre 8-5-ös magabiztos vezetést csikart ki magának, amelyet a félidő végéig hétre tornázott fel. A dr. Bányainé Szabó Renáta fémjelezte együttes mesterien megmunkált támadásit rendre góllal fejezte be, a kapuban pedig Antal Xénia nyújtott parádésat.

A második félidőben mindkét csapat fokozta a tempóját, játék felkeményedett, ennek eredményeképpen a több technikai hiba és kétperces kiállítás törte meg a mérkőzést. A mérkőzés végére a hazai csapat védelme elvesztette erejét, így több lehetőséget teremtett ellenfelének ahhoz, hogy lőtávolon belül maradjon. Barna Károly együttese azonban az utolsó percekben is tartani tudta kivívott előnyét, amikor zsinórban hat-hét büntetőt ítéltek meg ellene a játékvezetők.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata megszerezte hatodik győzelmét a bajnokságban, így sikerrel a tarsolyában érkezhet a Csorvási SK elleni zárófordulóra. Az őszi idény utolsó összecsapásának a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornacsarnoka ad majd otthont.

– A győzelem egy percig sem volt kérdéses, hiszen játékosaim igyekeztek minden tőlük telhetőt megtenni a cél érdekében. Kisebb hibák becsúsztak, így a védekezésen is van még javítani való. Úgy látom azonban, hogy a csapat túllépett az elmúlt heti nem várt vereségen, így tovább tudunk dolgozni a csapategység további erősítésén – értékelt a gyulai vezetőedző.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük