Másodszor is legyőzte mezőberényi ellenfelét a gyulai U18-as kosárcsapat

Mezőberényi KK–Gyulasport NKft. 56-73 (16-18, 8-16, 19-19, 13-20)

Az U18-as kosárlabda-bajnokság soros fordulójában a Gyulasport NKft. csapata a Mezőberényi KK korosztályos együttesét látta vendégül december 5-én. A délkeleti régió B csoportjának aktuális párharcából a gyulai gárda került ki győztesen.

Gyulai SI: Szabó 19, Flórián 16/6, Szűcs 15/3, Párducz 8 és Dévényi 6. Csere: Szénási 5/3, Buj 4, Jámbor, Samu és Cseman. Edző: Hajdu Zoltán és Házi Márk.

Hajdu Zoltán és Házi Márk vezette fürdővárosi klub négy győzelemmel és három vereséggel a tarsolyában érkezett a mezőberényi arénába. Az aktuális fordulóra egy békési vereséggel és egy ceglédi győzelemmel hangolt a Szabó Márton és Flórián Bence által hajtott együttes.

A két csapat a bajnokság során már találkozott egymással, a novemberi csata után a Hajdu-legénység gazdagodott a győzelemért járó pontokkal.

Ahogy azt Hajdu Zoltán lapunknak elmondta, a mérkőzést kicsit álmoskásan kezdte a gyulai gárda, ám a negyed végére sikerült rendezni a sorokat. A második etapban tovább növelte a különbséget a vendég csapat, így állandósítva a 10 pont körüli előnyt.

– Ezután jött a harmadik negyed közepe, amikor a dekoncentrált játékunk miatt zsinórban 11 pontot kaptunk, így a hazaiak átvették a vezetést – ismertette a gyulai edző.

A két fiatal mester időkérése alatt észhez térítette alakulatát, így a negyed végére visszaállt a korábbi különbség. A taktikai megbeszélés olyannyira jól sikerült, hogy az utolsó játékrészt három támadásból dobott három triplával kezdte a gyulai gárda, amivel sikerült teljesen demoralizálnia ellenfelét.

– Kiemelkedő teljesítmény most nem volt, viszont csapatként nagyon jól funkcionáltunk. A megfelelő pillanatban mindig volt valaki, aki támadásban vagy védekezésben elő tudott húzni egy kis pluszt a cilinderből – értékelt Hajdu Zoltán.

A Gyulasport NKft. U18-as kosárlabdacsapata győzelemmel folytatta bajnoki szereplését, a következő fordulóban azonban az eddig veretlen Békéscsabai KK érkezik a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokba.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük