A diákolimpia országos elődöntőjébe kvalifikálta magát a „Lila” suli csapata

Fotó: Rusznyák Csaba

A Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok adott otthont a diákolimpiai játékos sportverseny megyei döntőjének január 9-én. A megmérettetésen a Békés megyei iskolák legjobbjai csaptak össze, hogy eldöntsék, mely csapatok jussnak be az országos elődöntőbe.

A megyei fináléra Békéscsaba, Gyula, Orosháza és Mezőhegyes körzetének első helyezettje, valamint a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola kvalifikálta magát, a fürdővárosi színeket pedig az 5. Számú általános iskola és az Implom József általános iskola képviselte. A két gyulai iskola a december 9-én megrendezett körzeti döntőben nyújtott teljesítményével érdemelte ki részvételét a rangos seregszemlére.

A két gárda közül a „Lila” iskola csapatának volt nagyobb esélye a továbbjutásra, a rutinos döntősként számon tartott együttes már több alkalommal eljutott a diákolimpiai sorozat országos döntőjéig. A megyei finálé résztvevői kilenc versenyszámban mérhették össze tudásukat, a sorversenyszerű gyakorlatok között akadályugrás, szlalomozás és labdás feladatok várták a nebulókat.

A „Lila” suli csapata kiegyensúlyozott teljesítménnyel lett az első, hiszen a nyitófeladatban még második helyen ért célba, ám a következő négy feladat során elsőként szakította át a képzeletbeli célszalagot. A Bacsa Edina vezette együttes az utolsó forduló előtt már tízpontos előnnyel fordult, a kihívás végén pedig kilencpontos előnnyel zárt. Az Implom-suli csapata 30 pontot szorgoskodott össze, ez a negyedik helyhez volt elég.

A második helyért hatalmas harc folyt az orosházi és a békési csapat között, a versengés végén a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola vehette át az ezüstérmet. Az országos elődöntőre a gyulai az 5. Számú általános iskola és a békési intézmény kvalifikálta magát, amelynek ismét a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok ad majd otthont.

Eredmények: 1. Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye 46 pont, 2. Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola (Békés) 37 pont és 3. Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda (Orosháza) 31. pont.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)