Edzőmérkőzésekkel készül a tavaszi rajtra a Barna-csapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság délkeleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. felkészülési mérkőzésen fogadja a Gyomaendrődi NKSE együttesét január 17-én. Barna Károly vezetőedző egy edzőmérkőzés-sorozattal készíti fel gárdáját a tavaszi bajnoki rajtra.

A Gyulasport NKft. csapata február 8-án kezdi meg tavaszi szezonját, ahol a Ferroép-Szer Deszk együttesét fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A gyulai gárda egy edzőmérkőzés-sorozattal készül a pontvadászat rajtjára, ahol a nagy rivális Gyomaendrődi NKSE lesz az első ellenfele.

Ahogy azt Barna Károly elmondta, a nyitófordulóig heti egy felkészülési találkozót épített bele a felkészülésbe. A szakember kiemelte: egy edzőmérkőzés rengeteget pluszt tud hozzátenni egy csapat felkészüléséhez.

– Szeretnénk minél több felkészülési találkozót játszani a bajnoki rajtig, hiszen ezeken a mérkőzéseken szinte teljes létszámban tudunk gyakorolni, ami az edzéseken nem mindig teljesül – tette hozzá a vezetőedző.

A tabella negyedik helyén karácsonyozó fürdővárosi együttes a bajnokság egyik nagy riválisával méri fel erejét, hiszen a gyomai gárda a pontvadászat ötödik helyéről érkezik a találkozóra. A két csapat már évek óta nagy barátságban áll egymással, de mindig vére menő ütközeteket vívnak egymás ellen. A bajnokság őszi kiírásában a Barna-csapat kétgólos vereséggel tért haza a gyomai összecsapásról.

– A mostani mérkőzésen számunkra a gyakorlás a lényeg, ahogy történt ez egy héttel ezelőtt is, amikor a kisjenői együttessel tartottunk közös edzést. A tervek szerint a következő két tesztmérkőzésünket a Mezőtúri AFC-Syngenta gárdája ellen fogjuk megvívni – fűzte hozzá Barna Károly.

A Gyulasport NKft. első tesztmérkőzésének bemelegítése 18 órakor kezdődik majd el.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)