Győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Barna-csapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.–Ferroép-Szer Deszk 30-22 (18-11)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság tizenkettedik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. csapata a Ferroép-Szer Deszk együttesét látta vendégül február 8-án. Barna Károly gárdája győzelemmel szerette volna kezdeni a bajnokság tavaszi szezonját.

Corner-Gyulasport NKft.: Antal X., Buzási O. 10/1, dr. Bányainé Szabó R. 6, Csapó-Kovács H. 2, Gábor E. 1, Balogh V. 1 és Papné Lukoviczki B. 2.  Csere: Aradi E, Sásné Nagy B., Nagy N, Rácz K. 2, Medve M. 1, Szappanos R., Csukás O. és Zöldi-Tóth K. 4. Vezetőedző: Barna Károly.

Ahogy azt Barna Károly lapunknak korábban elmondta, csapatával egy sikeres alapozó időszak után várja a bajnoki rajtot, ám a nyitóforduló egészen más mérkőzést fog hozni, mint az őszi derbi.

– A deszki csapat négy új játékossal töltötte fel sorait, mi pedig Nagy Barbara és Szögi Tímea érkezésével erősödtünk meg, így teljesen új helyzet állt elő az őszi találkozó óta. A szeptemberi mérkőzésen 18 góllal tudtunk jobbak lenni ellenfelünknél, ám ez egy egészen más mérkőzés lesz – tette hozzá a gyulaiak vezetőedzője

Barna Károly külön kiemelte: minden csapatnak rendkívül fontos az, hogyan kezd meg egy-egy szezont. Nem mindegy, hogy egy együttes mit tud belerakni egy összecsapásba és hogyan jön le a pályáról a lefújás pillanatában.

Fotó: Rusznyák Csaba

A bajnokság első tavaszi derbije vendég vezetéssel kezdődött, ám a vezető találat sem ment könnyen a deszki támadósornak. Antal Xénia bravúrral hárította a vendégek hétméteresét – a kipattanót igaz már sikerült értékesíteni – amely megadta a mérkőzés alaphangját. A higgadtan és ötletesen kézilabdázó hazai gárda a harmadik percre már 3-1-es előnyt csikart ki magának, amelyet folyamatosan tartani tudtak.

Barna Károly csapata percről-percre növelte előnyét ellenfelével szemben, így gyakorlásra is volt lehetősége a gyulai együttesnek. A deszki csapat erőszintje lehetőséget teremtett a hazaiak számára arra, hogy több variációs lehetőséget is kipróbáljanak, amelyek főleg a védekezés gyakorlásában merültek ki. A gyulai gárda az első félidőben összeszokott és koncentrált játékot mutatott, amely kőkemény védekezésben és látványos megoldásokban mutatkozott meg.

A második félidőben már több, a hazai gárda számára szokatlan játékelemet is gyakoroltatott játékosaival Barna Károly, amely több hibázási lehetőséget hozott, ám a kiváló kapusteljesítmény és a csapat lendülete átvitte a csapatot a nehéz időszakokon. A fürdővárosi együttes a derbi folyamán két ifjúsági játékost is a pályára küldött, tőlük elsősorban a légkör és az felnőtt mérkőzés iramának megszokása volt az elvárás. Csukás Orsolya és Szappanos Réka élni is tudott a lehetőséggel, harcos játékuk nem okozott csalódást a szurkolók számára.

Fotó: Rusznyák Csaba

– A mai mérkőzésre úgy készültünk, hogy a begyakorolt elemeket minél többet gyakorolhassuk. Az első félidőben nagyobb arányú is lehetett volna a különbség, ha nem a gyakorlásra, hanem a megszokott és jól ismert elemek szerint védekezünk. Nem játszottunk jól, de a szívünk vitt előre, de megérdemelten nyertünk. A felvett lendület átsegített bennünket a holtpontokon. Kapusaink remekül teljesítettek, támadásban azonban lövések pontosságával nem voltam elégedett, hiszen kell 14 kapufát lőttünk – értékelt a fürdővárosi vezetőedző.

A Gyulasport NKft. csapata megérdemelten nyerte meg tavaszi rajtját, az együttes a következő körben a jelenlegi bronzérmes Hódmezővásárhelyi LKC otthonában lép pályára.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)