Ünnepélyes megnyitóval indult útjára a finálé

Fotó: Bimbó Lajos

Gyula városa ad otthont a 4. korcsoportos futsal-diákolimpia országos fináléjának február 14. és 16. között. A 12 csapattal elrajtoló seregszemle ünnepélyes megnyitóval indult a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban, ahol az ifjú sportolók letették az „olimpiai” esküt.

A nyitórendezvényen a csapatok megyéjük táblai alatt vonultak fel a vendégek előtt, majd Kónya István, Gyula város alpolgármestere és Erdős Dániel, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezetője mondott köszöntőt.

A fürdőváros alpolgármestere beszédében elismerését fejezte ki a mezőny tagjainak, hiszen a jelen lévő csapatok kivívták maguknak a jogot, hogy megmutathassák tehetségüket, és eldöntsék a bajnoki cím sorsát.

– Ezeknek a tornáknak nem csak az első helyezett, a gólkirály vagy a legjobb kapus kiválasztása a célja. Ha valaki jó érzéssel jött el ide, és küzdeni fog a végső győzelemért, a rendezvény már hasznos volt.

Erdős Dániel köszönetet mondott Gyula városának, a szervezőknek, a felkészítőknek és a versenyzőknek, akik teljesítményükkel emelik a diákolimpia döntőjének és eszméjének rangját.

A megnyitó folytatásában a Békéscsabai Torna Club ifjú tornászai mutatták meg ügyességüket a a megnyitó résztvevőinek, majd az ifjú diákolimpikonok letették az „olimpiai” esküt.

Fotó: Bimbó Lajos

Ahogy azt már korábban megírtuk, az országos fináléban Bács-kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye legjobb iskolái versengenek a végső győzelemért.

A részt vevő csapatok négy hármas csoportban kezdik meg a küzdelmeket, majd a legjobbak a közép- és az elődöntőben folytatják útjukat a helyosztók felé. A döntőt február 16-án, vasárnap 12 órától rendezik meg.

A hazai színeket a Kovács Nóra és Besenyei Krisztián vezette Karácsonyi János katolikus általános iskola csapata képviseli. A fürdővárosi együttes nem először küzdhet meg a bajnoki címért, 2018-ban és a 2019-ben is kvalifikálta magát a végső seregszemlére.

A Magyar Diáksport Szövetség, a Békés megyei Diáksport Egyesület és Gyulasport NKft. által szervezett finálé csoportmérkőzései február 15-én 9 órakor kezdődnek a városi sportcsarnokban és a Don Bosco-sportcsarnokban.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)