Győrbe került 4. korcsoport futsal-diákolimpia bajnoki címe

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyula városa adott otthont a 4. korcsoportos futsal-diákolimpia országos fináléjának február 14. és 16. között. A 12 csapattal elrajtoló seregszemle végső győztese a Győri Fekete István Általános Iskola csapata lett, a Karácsonyi János Katolikus általános iskola együttese az előkelő hetedik helyen fejezte be a diákolimpiai küzdelmeket.

Az országos fináléban Bács-kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye legjobb iskolái versengtek egymással a végső győzelemért. A hazai színeket a Kovács Nóra és Besenyei Krisztián vezette Karácsonyi János katolikus általános iskola csapata képviselte. 

A résztvevő csapatok négy hármas csoportban kezdték meg a küzdelmeket, majd a legjobbak a közép- és az elődöntőben folytatták útjukat a helyosztók felé. A Magyar Diáksport Szövetség, a Békés megyei Diáksport Egyesület és Gyulasport NKft. által szervezett finálé mérkőzéseinek a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok és Don Bosco-sportcsarnok adott helyet.

A csoportmérkőzések után a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium, a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium, a felcsúti Endresz György Általános Iskola és a Győri Fekete István Általános Iskola állt a tabellák élére, mind négy együttes megnyerte mindkét csoportmérkőzését.

A keresztjátékok során kialakult a helyosztók sorrendje, amelyben a gyulai csapat a hetedeik helyért lépett pályára. Kovács Nóra és Besenyei Krisztián együttese egy győzelemmel és két szoros vereséggel érkezett a hetedik helyért folytatott küzdelemre, ahol 3-1 arányban bizonyult jobbnak a Tarpai  Esze Tamás Általános Iskola gárdájánál.

A diákolimpia torna bronzmérkőzését a fővárosi Gloriett Sportiskolai Általános Iskola és a debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium válogatottjai vívták, ahol a Hajdú-Bihar megyei iskola örülhetett a dobogó harmadik fokának. A mindent eldöntő derbin a felcsúti Endresz György Általános Iskola és a Győri Fekete István Általános Iskola nézett szembe egymással. A legfényesebb éremért folyó mérkőzésen a győri nebulók alkotta gárda fölényes, 5-1-es győzelmet aratott riválisa felett, a színvonalas finálé méltó befejezése volt a 2019/2020-as tanév futsal-diákolimpia egész évben tartó küzdelemsorozatának. A teremlabdarúgás szerelmesei látványos mérkőzéseket és káprázatos gólokat láthattak a kétnapos seregszemlén, a döntő mezőnyének minden tagja magas szinten mutatta meg a futsal szépségeit.

A szervezők a csapatok díjazása mellett az egyéni legjobbakat is elismerték, így a torna gólkirályának címét a győri Vingler László és Tollár Imre valamint a gyulai Zsilák Mátyás vehette át, a legjobb kapusnak a debreceni Erdélyi Benedeket választották, a diákolimpia legjobb játékosa budapesti Tóth Alex lett, a legjobb hazai játékosnak járó elismerést pedig Léwang Hunor érdemelte ki teljesítményével.

A futsal-diákolimpia végeredménye: 1. Győri Fekete István Általános Iskola, 2. Endresz György Általános Iskola (Felcsút), 3. Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium (Debrecen), 4. Gloriett Sportiskolai Általános Iskola (Budapest), 5. Somogyi Rezső Általános Iskola (Kisvárda), 6. Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium, 7. Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, 8. Tarpai Esze Tamás Általános Iskola, 9. Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium (Miskolc), 10. Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, 11. Egervári László Általános Iskola és 12. Kiskőrösi Bem József Általános Iskola.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)


Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük