A győzelem a célja a Barna-csapatnak a szarvasi riválissal szemben

Fotó: Rusznyák Csaba

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság tizennegyedik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. csapata a Szarvasi NKK együttesét látja vendégül február 22-én. Barna Károly gárdája győzelmi tűzzel a szívében lép pályára megyei riválisa ellen.

A gyulai gárda az elmúlt fordulóban a bajnokság egyik legerősebb együttesénél vendégeskedett. A sok hibával játszó fürdővárosi csapat egy félideig egálban állt magasabban jegyzett ellenfelével, ám rontásai miatt mégis pontokat hagyott a hódmezővásárhelyi arénában.

Barna Károly lapunknak elmondta, együttesével már a Szarvasi NKK elleni bajnokira hangolnak, ahol egyértelműen a győzelem lesz a cél.

– A szarvasi csapat tabellán elfoglalt pillanatnyi helye nem mutatja igazi erejét, így nekünk is számolnunk kell az újra erősíteni tudó riválissal. Felkészültünk a következő megmérettetésre, ismerjük a nyerő taktikát, és bízom benne, hogy a szurkolókkal karöltve győztesen hagyjuk el a pályát – értékelt a szakember.

A gyulai együttesnek mindenképpen oda kell figyelnie aktuális ellenfelére, hiszen a szarvasi gárda az előző körben szoros mérkőzést játszott a tabella hatodik helyezettjével. A két rivális az őszi szezonban is megszorongatta egymást, az októberi derbin három góllal tudta behúzni győzelmét a fürdővárosi gárda.

A fürdővárosi együttes ezúttal is számíthat kreatív támadójátékára, egyre acélosabbá váló védekezésére és a hazai szurkolók segítő hangjára.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata 18 órakor lép pályára, az ifjúsági együttesek pedig 16 órától találkoznak egymással.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)