Kőkemény derbin maradt pont nélkül a Barna-csapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.–Eubility Group- Békéscsaba U22 27-31 (10-16)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság tizenhatodik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. csapata az Eubility Group- Békéscsaba U22 együttesét fogadta március 7-én. Barna Károly gárdája a dobogó harmadik fokán álló szomszédvári csapattal nézett farkasszemet.

Gyulasport NKft.: Aradi E., Dr. Bányainé Szabó R. 4, Balogh V. 6, Gábor E., Papné Lukoviczki B. 2/1, Rácz K. 2 és Buzási O. 8. Csere: Antal X., Sásné Nagy B., Nagy N., Szögi T. 1/1, Medve M., Tóth M., Zöldi-Tóth K. 4 és Csukás O. Vezetőedző: Barna Károly.

Ahogy azt Barna Károly előzetesen elmondta, a vendégcsapat a lehető legjobb összeállításában fog érkezni az összecsapásra, így minden pillanatnyi koncentrációjára szüksége lesz együttesének. Az már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy a gyulai csapat nem tud teljes erővel felállni riválisa ellen, hiszen több sérült vagy beteg sem lesz hadra fogható.

– Sajnos Nagy Noémi betegség miatt nem játszhat, Zöldi-Tóth Katalin sérüléssel bajlódik, Szögi Tímea pedig nincs száz százalékos edzettségi állapotban. A legnagyobb veszteség azonban Csapó-Kovács Hajnalka kiválása, aki részleges bokaszalag szakadása miatt nem lehet majd a pályán. Mindezek ellenére azt gondolom, hogy ha a védekezésünk rendben lesz, és ehhez egy kiváló kapusteljesítmény tud párosulni, akkor minden esélyünk meg van ahhoz, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról – értékelt előzetesen a vezetőedző.

A két gárda a bajnokság őszi szezonjában már találkozott egymással, akkor egy végletekig kiélezett derbin osztoztak meg a pontokon.

Fotó: Rusznyák Csaba

A soros derbit a hazai gárda kezdte jobban, azonnal nyomást gyakorolva ellenfelére, kétgólos előnyt harcolt ki magának. A szomszédvári együttes azonban felvette a kesztyűt a Barna-csapattal, így az 5. percben 5-5-ös állást mutatott az eredményjelző. A folytatásban felváltva érkeztek a találatok, amelynek köszönhetően váltakozva ragadták magukhoz a vezetést a felek.

Ahogy azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetőjének beszámolójából kiderül, az első félidő 20. percéig felváltva estek a gólok. Mindkét csapat csak futott és futott, ebbe a nagy rohanásban pedig a gyulai csapat észrevehetően elfáradt. A vendégcsapat azonnal lecsapott a lehetőségre és a félidő végére hatgólos előnyt harcolt ki magának.

A második játékrészben sem engedte ki kezéből a játék irányítását a békéscsabai együttes, a félidő negyedik percében már kilenc gól volt a két gárda közötti különbség. Barna Károly együttese azonban nem adta könnyen a győzelmet, így fokozatosan visszakapaszkodott a dobogó harmadik fokán álló riválisához. A hazai együttest az sem tartotta fel, hogy a mérkőzés folyamán több alkalommal kapott kettős kiállítást a játékvezetőtől.

– A gyulai csapat csak rohant az eredmény után, de négy gólnál közelebb nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. A fáradtság és az ebből következő koncentráció hiánya megpecsételte a hazaiak játékát – olvasható a beszámolóban.

Fotó: Rusznyák Csaba

A Corner-Gyulasport NKft. csapata veresége ellenére is maradt a tabella negyedik helyén, a következő fordulóban pedig a Szeghalmi NKC ellen kezdheti meg győzelmi pontjainak növelését.

– Egy jobb csapattól kaptunk ki. A mérkőzésen különösen kiütközött a két csapat között jelentkező edzettségi állapot és az ebből fakadó pontatlan és sok hibával való játék – értékelt Barna Károly, akit a mérkőzés utolsó perceiben piros lappal kiállított a játékvezető.

(Gyulai Hírlap–Bimbó Lajos)