A Gyulasport NKft. közleménye

Tisztelt Szülők! Mint Önök előtt is ismeretes, a 2020. március 11-én 15.00 órakor hatályba lépett, 40/2020. (III.11.) Korm. rendelet 1.§-a értelmében a Kormány veszélyhelyzetet hirdetett ki Magyarországon. 

Ennek megfelelően mind a bajnoki mérkőzések, mind az edzések szervezése/megtartása felfüggesztésre került. A veszélyhelyzet idején edzőink „távoktatás” keretein belül igyekeztetek a gyerekekkel kapcsolatot tartani, a mozgásukat, felkészítésüket megoldani. A hozott erőfeszítést, az elvégzett munkát ezúton is szeretném megköszöni Önöknek, Szülőknek is

A Kormány 170/2020. kormányrendelete (IV.30.) az edzések megtartásáról az alábbiak szerint rendelkezik: 1. § (1) Magyarország egész területén …b) a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett. 

A Gyulasport Nonprofit Kft. kézilabda és atlétika sportág esetén 2020. május 25-től, futball esetén pedig 2020. június 02-től a járványügyi előírások fokozott betartása mellett az U11-es korosztálytól újra biztosítja a gyerekek számára az edzéslátogatás lehetőségét. Kosárlabda edzések kezdési időpontjáról későbbiekben rendelkezünk.

A gyerekek és családjaik védelme érdekében az alábbi óvintézkedéseket hoztuk meg, az ajánlások figyelembevételével:

–       Az edzéseken kizárólag azok a sportolók vehetnek részt, akik rendelkeznek kitöltött és aláírt Szülői nyilatkozattal

–       Az edzésekre már edzőfelszerelésben kell érkezni mivel a sporttelep területén a kialakult járványügyi helyzetre tekintettel öltözési és zuhanyzási lehetőséget nem tudunk biztosítani.

–       Gyülekező atlétika és labdarúgás esetében a kerékpár tároló és büfé előtti részen, kézilabda esetében pedig a Fafém felőli bejáratnál (kis műfüves/extrém kerékpáros pálya), egymástól megfelelő távolságra, kérnénk a kézfogások és ölelések mellőzését

–       Kérjük a szülőket, hogy a Sporttelep területét az edzőknek történő átadás után hagyják el, edzést követően a gyerekek átadása ugyanazon a helyszínen történik, az előre egyeztetett időpontban

–       Az edzések időtartamát, esetleges csoportbontását és gyakoriságát edzőink időben jelezni fogják a megszokott csatornákon

–       Saját kulacsot, italt mindenki hozzon magával

–       A felszereléseteket minden edzés után át kell mosni

–       Megérkezéskor mindenkinek fertőtleníteni kell a kezét (a kézfertőtlenítő szerről mindenkinek saját magának kell gondoskodnia)

–       Az edzések idején a mellékhelyiségek használata lehetséges, a kifüggesztett tájékoztató szerinti létszámmal, fokozott takarítással, fertőtlenítéssel.

–       Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a gyermek, sportiskolánk sportolója csak a törvényes képviselő által előre aláírt nyilatkozatot követően saját felelősségre, önkéntes alapon vehet részt edzéseinken, ha betegséget észlelnek környezetükben, akkor ne hozzák a gyermekeket edzésre.

–       Sportiskolánk az önkormányzattal karöltve a járványügyi helyzetet folyamatosan figyelemmel kíséri és elemzi, amennyiben úgy ítéljük meg, hogy a szabályok szigorítása vagy enyhítése indokolt, akkor azonnal változtatni fogunk azokon

–       A kormány és az önkormányzat minden utasítását, rendelkezéseit, ajánlásait maradéktalanul tartsák be a sporttelepre érkezéskor, távozáskor, az edzőkre történő várakozáskor és a sporttelepen belül is az edzés gyakorlatokon kívül.

Ezek a minimális rendszabályaink, amelyeket sportolóink és munkatársaink védelmében hoztuk, és amelyeket Sportiskolánk vezetése és az edző bármikor, akár a helyszínen szóban is szigoríthat!

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy ha a gyermekek nem jönnek edzésre, semmiféle hátrány nem éri őket emiatt. Kérjük, hogy az edzőinkkel folyamatosan konzultáljanak, egyeztessenek!

Köszönjük eddigi türelmüket, kitartásukat és a gyerekek otthoni, egyéni munkáját, mostantól itt a lehetőség, hogy újra együtt sportoljunk!

Kertes István

ügyvezető

Gyulasport Nonprofit Kft.