Aranyjelvényes dobások


Forrás: facebook/dominikmarkusz.tautan

A Magyar Atlétikai Szövetség minden évben összeállítja azoknak a versenyzőknek a névsorát, akik teljesítményükkel szintjelvényt érdemeltek ki. A 2019. évi versenyszezonban Taután Dominik is beléphetett a legjobbak táborába, hiszen megdobta az aranyjelvényes szintet.

A honi szövetség minden sportágban megállapít három elérhető szintet, amelyek teljesítését bronz-, ezüst- és aranyjelvényekkel jutalmazza. A kitüntetés nagy segítségére van a szakembereknek, hiszen így nyomon tudják követni egy-egy tehetség munkáját és eredményességét, a fiatal sportolókra pedig pozitívan hat a pluszversengés.

A Gyulasport NKft. dobóatlétájának a 16 méter teljesítése volt az út a legjobb minősítéshez, ezt tavaly többször is teljesítette. Annus Andor tanítványának legjobb teljesítménye azonban még ezt is túlszárnyalta, hiszen az októberi Tisza Kupán 18,3 méterre repítette sportszerét.

Annus Andor korábban elmondta, az eddigi sikerek a közös munkán felül a fiatal sportoló egyéni hozzáállásának is köszönhetők.

– Dominik rendkívül szorgalmasan dolgozik az eredmények érdekében, a technikai edzések mellett szabadidejében erőfejlesztő edzésekre is jár – tette hozzá a dobóedző.

Taután Dominik idén sem tétlenkedett, hiszen az első juniormegmérettetésén, Magyarország Fedett Pályás Ifjúsági és Junior Atlétika Bajnokságán ezüstérmet szerzett, 16,03-as eredményével pedig azonnal megközelítette az idei aranyjelvényes (16,50) szintet.

Gyulai Hírlap: Bimbó Lajos