Újra pattogtatnak a gyulai kosarasok

Fotó: Rusznyák Csaba

Ismét tartanak csapatszintű edzéseket a Gyulasport NKft. kosárlabda-szakosztályának csapatai. A korosztályos együttesek az előírásokat maximálisan betartva végzik gyakorlataikat az Id. Christián László Városi Sporttelepen.

Ahogy azt Hajdu Zoltán vezetőedző elmondta, az utánpótlásedzések a járványügyi korlátozások kezdetével álltak le. A csoportos edzések letiltásával azonban nem maradtak tréning nélkül a fiatal sportolók, hiszen az edzők online küldték el számukra a teljesítendő feladatokat.

– A csoportos edzések megszűnésétől kezdve heti edzésterveket kaptak a srácok, amelyek megvalósulásáról rendszeresen tájékozódtunk, a szülőkkel pedig folyamatos kontaktusban voltunk. A korlátozó intézkedések feloldásával már ismét lehetőségünk nyílt arra, hogy elkezdhessük a munkát valamennyi korosztállyal – ismertette.

Fotó: Rusznyák Csaba

A felnőttcsapat és az U18-as gárda edzője kifejtette, a Gyulasport NKft. kosárlabdázói június 2-án kezdték el a felkészülést, igaz, egyelőre csak szabadtéri edzésekkel. Az U11-es, U12-es, U14-es, U16-os és U18-os korosztályt magába foglaló felkészülés elsősorban a korábban megtanultak átismétlésén és a játékosságon alapul.

– Mivel a bajnokságok teljes egészében le lettek fújva, ezért az edzéseken inkább a játékosság, illetve korábban megtanult technikai és taktikai elemek átismétlése került terítékre. Június hónap során végig így zajlanak az edzések, a következő bajnoki szezonra augusztusban kezdődik meg a felkészülés – sorolta.

Hajdu Zoltán kiemelte, reméli, hogy októberben zavartalanul elkezdődhetnek a bajnokságok, hiszen az U18-as gárda például soha nem látott eredményességgel zárta a csonka szezont.

Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük