Kiváló eredményekkel készülnek a folytatásra a gyulai atléták

Békéscsaba adott otthont a Kopp kupa nyílt országos felkészítő verseny küzdelmeinek június 26-án. A versenyzők motivációjának szinten tartását és az országos bajnokságokra, őszi versenyekre való felkészülést megcélzó viadalon a Gyulasport NKft. atlétika szakosztálya is képviselte magát.

A Dél-alföldi dobó versenysorozatot is magába foglaló kupán hét fürdővárosi sportló állt rajthoz. Taután DominikTörök TamásKiss GergőKőfaragó LaraCseke GáborHerdeló Gergő és Papp Máté alkotta csapat kiváló eredményekkel térhetett haza, hiszen a helyezések mellett, egy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzérmet is szerzett.

Ahogy azt Gulyás Réka atlétikaedző elmondta, az atléták a járvány ideje alatt is edzettek, mindenki személyre szabott edzéstervvel készült a folytatásra.

– Amikor visszaálltak a csoportos edzések, ismét közösen folytathattuk tovább a tréningeket. Ez a verseny az őszi versenyekre adott felkészülési lehetőséget, a legközelebbi versenyek majd a korosztályos országos bajnokságok lesznek, amelyekre jelenleg is gőzerővel készülünk – ismertette.

A futók közül Kőfaragó LaraCseke GáborHerdeló Gergő és Papp Máté állt rajhoz, akik közül Kőfaragó Lara eredménye emelkedik ki, a fiatal versenyző a 300 méteres síkfutásban ezüstérmet szerzett. A súlylökők mezőnyében Taután DominikTörök Tamás és Kiss Gergő lépett a dobókörbe, közülük Taután Dominik szerezte meg a legfényesebb érmet, de Kiss Gergő is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Gyulai eredmények: Kőfaragó Lara 300 méter síkfutás 2. hely, távolugrás 4. hely (egyéni csúcs), Cseke Gábor: 300 méteres síkfutás 4. hely (egyéni csúcs), Herdeló Gergő 300 méteres síkfutás 7. hely (egyéni csúcs), Taután Dominik súlylökés 1. hely, Kiss Gergő súlylökés 3. hely és Török Tamás súlylökés 4. hely.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)