Formát élesítenek a gyulai szeniorok

Fotó: Rusznyák Csaba

A versenyszezon folytatására készülnek a Gyulasport NKft. atlétika szakosztályának szenior versenyzői. Az örökifjú atléták örülnek, hogy ismét csapatszintű edzéseken találkozhatnak egymással az Id. Christián László Városi Sporttelepen.

Ahogy azt Szabó Ilona, többszörös magyar bajnok elmondta, az edzéseik a koronavírus-járvány megjelenésével álltak le, de otthoni környezetben tovább folyt a felkészülés.

– A korlátozások bevezetésétől otthoni edzéseket végeztünk, mindenki a maga feltételeit kihasználva őrizte meg formáját, erősített, nyújtott, futott – ismertette.

A szenior fürdővárosi sportolók az egyéni felkészülés időszakában sem feledkeztek meg egymásról, hiszen online és telefonos kapcsolatban maradtak, segítették és támogatták egymást a nehéz időszakban.

– Jobbára a legismertebb közösségi oldalon keresztül tartottuk a kapcsolatot, és ha voltak újabb mozgásra vonatkozó hatásos, jó gyakorlataink, akkor igyekeztünk egymásnak átadni azt, hogy ezzel is motiváljuk egymást. Fontosnak tartottuk, hogy megmaradjon a kitartásunk ebben a kényszerhelyzetben is – tette hozzá Szabó Ilona.

A korlátozások enyhítésével óvatosan kimerészkedtek a pályára az örökifjú atléták, s minden előírást betartva kezdték meg csoportos edzéseiket. A sportági szövetség döntésének értelmében ismét útjára indítják a megszakított versenyszezont, így a gyulai versenyzők is megkezdték a versenyekre való felkészülést.

– A sportszövetség döntésének értelmében minden sportrendezvény ideje elcsúszik, így az országos bajnokságot szeptember 6-án rendezik meg Budapesten. Ez a legfőbb versenyünk, erre készülünk most mindannyian. Természetesen edzünk az általunk rendezett Szigeti István Emlékversenyre is, amelynek előre láthatólag szeptember 26-a lesz az új időpontja. Nemrég indult el a gyulai verseny szervezése, melyet az idén minden eddiginél nagyobbra tervezünk – ismertette Szabó Ilona.

A fürdővárosi egyesület tagjai reménykednek abban, hogy az elmaradt versenyek is megrendezésre kerülnek, így az ősz talán mozgalmasabb lesz számukra.

– Most, hogy ismertek lettek a versenyidőpontok, edzéseink intenzitását is növeltük, így heti három edzéssel, egyre intenzívebben készülünk arra, hogy az őszi versenyeinken jól szerepelhessünk – zárta.

Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük