Presztízscsatával kezdett a gyulai kézicsapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.–Hódmezővásárhelyi LKC 29-31 (14-14)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság első fordulójában, szeptember 12-én a Corner-Gyulasport NKft. csapata a Hódmezővásárhelyi LKC együttesét fogadta. Zöldi-Tóth Katalin gárdája kőkemény rangadóval nyitotta a bajnokságot.

Gyulasport NKft.: Antal X., Bányainé Szabó R. (7), Laurinyecz E. (1), Szögi T. (8/3), Papné Lukoviczki B (4/1), Medve M. (4), és Csapó-Kovács H. (2). Csere: Nagy B., Szabó L., Nagy N., Milyó A. (2), Vozár M. (1), Anderlik A., Kertes S. és Szappanos R. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A Gyulasport NKft. csapata a tehetséges fiatalokból álló riválisával kezdte az évet, amely gárdával mindig kiemelkedő színvonalú mérkőzéseket játszott. A soros összecsapás kiegyenlített erőviszonyokat hozott, egyik gárda sem tudott ellépni a másiktól. A Szögi Tímea által hajtott hazai gárda folyamatosan ott lihegett riválisa nyakában, a második félidőben pedig a vezetést is átvette ellenfelétől.

Vér Viktória vezette hódmezővásárhelyi együttes teljes erőbedobással küzdött az egyenlítésért, majd három góllal el is lépett a hazai gárdától. Zöldi-Tóth Katalin csapata többször is egálra hozta a találkozót, de a vezetés megszerzésére is komoly esélye volt.

Öt perccel a rangadó végén 28-28-as állásnál fordulhattak a felek a célegyenesre. A hihetetlen izgalmakat hozó végjátékban a több ziccert is hibázó gyulai együttes került hátrányba, így a nagy rivális vihette haza a győzelemért járó pontokat.

– Egész héten arra készültünk, hogy hogyan tudjuk itthon tartani a két pontot. Nagyon szerettük volna megnyerni a mérkőzést, az esély ott is volt a kezünkben. Ha kicsit jobban oda figyelünk a helyzetek befejezésére, és egy kicsivel jobb a kapusteljesítményünk, akkor itthon tudtuk volna tartani a pontokat. Pozitívan nézünk előre, mert nagyon sok jó dolgot csináltunk. Gratulálok a csapatnak, megyünk tovább – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Gyulasport NKft. csapata a következő fordulóban a Szarvasi NKK otthonában lép pályára.

(Gyulai Hírlap)