Az utolsó pillanatig hajtott a győzelemért a gyulai ificsapat

Fotó: Rusznyák Csaba

FISE-Újkígyós–Corner-Gyulasport NKft 36-37 (19-16)

Az ifjúsági kézilabda-bajnokság 4. fordulójában a Gyulasport NKft. csapata a FISE-Újkígyós együtteséhez látogatott október 10-én. Az előzetesen esélytelenebbnek tartott vendég gárda azonban a győzelmi pontokért érkezett az újkígyósi riválisához.

Corner-Gyulasport NKft.: Szabó L., Hős K. (17/3), Anderlik A. (7), Csukás O. (4), Kertes S. (3), Horváth R. (4), Erdődi R. Csere: Juhász P., Sziegl Zs. és Csikós D. Edző: Zöldi-Tóth Katalin.

A két gárda ellentétes előjelekkel várta a találkozót, hiszen míg a hazai csapat győzelemmel melegített a fordulóra, addig a gyulai együttes túrkevei riválisa ellen nem tudta begyűjteni a győzelemért járó pontokat.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a két mezőnycserével harcba szálló vendégcsapat azonban nem felemelt kézzel érkezett a pályára. Zöldi-Tóth Katalin együttese győztes morállal a tarsolyában vette kezébe a labdát.

– A gyulai csapat csupán két mezőnycserével érkezett az esélyesebbnek kikiáltott újkígyósi gárda otthonába. A csapat edzője a mérkőzésre készülve a pszichikai felkészítésre is nagy hangsúlyt fektetett. El kellett hitetni a csapattal, hogy nem gyengébbek a csoport többi csapatánál. Zöldi-Tóth Katalin olyan hozzáállást kért az együttestől, hogy emelt fővel vonulhassanak le a pályáról – ismertette.

Mint írta, a mérkőzés során bebizonyosodott, hogy az akarati tényező egy plusz erőforrás. A hazai csapat szinte végig vezetett a találkozó során, de az edzői utasítások utasításai jókor jöttek és sikerült a holtpontokon átbillenteni a lányokat.

– A hazai csapat végig a győzelemre játszott, látszott a hozzáállásukon, hogy egy percig sem gondolták, hogy ezt a mérkőzést elveszíthetik. Most azonban a 12 kapott hétméteres is kevésnek bizonyult a győzelem megszerzéséhez. Sorsdöntő pillanatokban a kezük megremegett, a végjátékban pedig a gyulaiak jöttek ki jobban – sorolta Máthé István.

A gyulai csapatbók kiemelkedik Hős Kata teljesítménye, a fiatal játékos 17 góllal vette ki a részét a győzelemből.

A Corner-Gyulasport NKft. együttesének sikerével elkezdheti kapaszkodását az élmezőny felé. Zöldi-Tóth Katalin csapata a következő fordulóban a listavezető Gyomaendrődi NKSE gárdáját fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Eredmény alakulása: 10.perc: 5-5, 14.perc: 8-6, 21.perc: 13-11, 24.perc: 16-11, 28.perc: 18-14, 38.perc: 25-21, 45.perc: 29-25, 50.perc: 31-27, 54.perc: 32-33, 55.perc: 35-35, 60.perc: 35-37.

(Gyulai Hírlap)