Közvetlen riválisa ellen javított a gyulai ificsapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.–Köröstarcsai DSE 41-31 (23-10)

Az ifjúsági kézilabda-bajnokság 8. fordulójában a Gyulasport NKft. csapata a Köröstarcsai DSE együttesét fogadta november 14-én. A Zöldi-Tóth Katalin vezette korosztályos együttes a közvetlen riválisa ellen akarta begyűjteni győzelemért járó pontjait.

Corner-Gyulasport NKft.: Juhász P., Anderlik A. 7, Domokos P. 6, Szappanos R. 6, Kertes S. 6/2, Horváth R. 3, Hős K. 13/3. Csere: Gyetvai D. és Sziegl Zs. Edző: Zöldi–Tóth Katalin.

Mindkét gárda a tabella alsó harmadából érkezett a zárt kapuk mögött lejátszott találkozóra. A riválisok számára fontos volt a bajnoki pontok megszerzése, hiszen egy siker esetén közelebb léphettek volna a bajnoki táblázat középcsapatihoz. Zöldi-Tóth Katalin ennek jegyében küldte pályára játékosait.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a hazai gárda hamar ellenfele tudtára adta, hogy itt csak ő hagyhatja el győztesen a pályát. A vendégcsapat a 10. percben már 8-3-as hátrányba került a gyulai együttessel szemben, amely különbség a 20. percre már tízgólossá hízott.

A második félidőben a gyulai gárda kicsit magára húzta a vendégeket, de így is tudták tartani a tíz közti különbséget. A mutatott játék alapján, megérdemelten nyert a Zödi-Tóth Katalin irányította alakulat, az egy cserével felálló vendégcsapattal szemben.

– A Hős Kata vezérelte együttesből Szappanos RékaAnderlik Andrea és Kertes Sarolta is elemében volt. Horváth Réka beálló poszton nehezítette meg a védők dolgát, a kapuban Juhász Panni több remek védéssel vétette észre magát, Domokos Petra pedig hat szép góljával járult hozzá az ilyen arányú győzelemhez – ismertette Máthé István.

Mérkőzés alakulása: 10. perc: 8-3, 16. perc: 12-5, 20. perc: 16-6, 25. perc: 20-8, 35. perc: 27-13, 40. perc: 30-16, 45. perc: 31-19, 50. perc: 34-23, 55. perc: 38-28 és 59. perc: 40-31.

– A lányok az első perctől kezdve koncentráltan kezdtek, nem volt kérdés, hogy most itthon tartjuk a két pontot. Sok hiba volt ugyan a játékunkban, de azt hiszem ez ebben a helyzetben elfogadható. Gratulálok a győzelemhez – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Corner-Gyulasprot NKft. ifjúsági csapata a következő fordulóban a közvetlen rivális EUbility Group-Békéscsaba otthonában próbálja folytatni bajnoki pontgyűjtését.

(Gyulai Hírlap)