A Gyulasport NKft. szakosztályai idén is csatlakoztak a jótékony összefogáshoz

Fotó: Rusznyák Csaba

Ebben az évben is csatlakozott az Egy csokival a mosolyért elnevezésű jótékonysági kezdeményezéshez a Gyulasport Nkft. A gyulai intézmény minden szakosztálya bekapcsolódott a csokigyűjtésbe.

Az Egy csoki egy mosolyért elnevezésű civil kezdeményezés célja, hogy a Békés megyei gyermekotthonokban élő gyermekek egy kis ajándékot kaphassanak a helyi emberek összefogásával. Az összefogás a megyében 19 helyszínen működő gyermekvédelmi intézményegységek lakóinak ünnepét kívánja örömtelibbé tenni. A széles körű adománygyűjtéshez a fürdővárosi intézmény már második alkalommal csatlakozott.

Ahogy azt Prohászkáné Nemes Szilvia, a Gyulasport NKft. sportszervező menedzsere elmondta, edzőként is tudják milyen sokat jelent a gyermekek számára egy mosoly, egy ölelés vagy éppen jutalomként egy kis édesség.

– Idén sem volt kérdés számunkra, hogy részt veszünk az adománygyűjtésben, hiszen minket is örömmel tölt el, ha egy-egy gyermek arcán mosolyt látunk. A Gyulasport NKft. összes szakosztálya csatlakozott a felhíváshoz: az atléták, a kosárlabdázók, a labdarúgók és a kézilabdások összesen 231 tábla csokoládéval és egyéb édességgel vették ki a részüket az adományakcióból – tett hozzá.

Morváné Nagy Andrea, a kezdeményezés résztvevője hozzátette, a vírushelyzet miatt idén a szervezők nem tudják személyesen átadni a szeretetcsomagokat a gyermekeknek, de a meglepetéseket minden intézményhez eljuttatják.

(Gyulai Hírlap)