A folytatásban is a dobogóra tör a Viczián-csapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Megkezdte felkészülését a tavaszi szezonra az országos leány-serdülőbajnokságban szereplő Gyulasport NKft. csapata. A Viczián Paula által irányított fürdővárosi együttes harcban szeretne maradni a dobogóért folyó versenyfutásban.

Viczián Paula elmondta, a korosztályos gárda augusztus első hetében kezdte meg a felkészülést a 2020/2021-es bajnoki szezonra. Az edzések legfontosabb eleme az állóképesség és az erőnlét megszerzése volt, mivel a vírushelyet miatt márciustól nem tudott együtt készülni a gárda.

– A nyári időszakban minden nap voltak edzéseink, egy héten keresztül pedig napközis jellegű edzőtáborunk volt, ahol napi két foglalkozást tartottunk. Nehezen lendültek bele a kemény munkába a lányok, de tudták, hogy erre szükség van a sikeres szerepléshez. A csapat nagy részét 2006–2007-es születésű játékosok tették ki, így nagyon fiatal gárdával – négy ifjúsági korú kézilabdázóval kiegészülve – vártuk a szeptember eleji rajtot – ismertette a vezetőedző.

A gyulai gárda a bajnoki táblázat második helyén zárta a pontvadászat őszi szezonját. A fürdővárosi együttes nyolc mérkőzéséből hetet sikerrel fejezett be, csupán egyetlen alkalommal hagyta el pont nélkül a pályát.

– Mivel ellenfeleinket nem ismertük, nagy izgalommal vágtunk bele a csatározásokba. A mezőnyben meglepetéseket okozva tudtuk hozni a mérkőzéseinket. A COVID-helyzet viszont megállította a bajnokságot, sorra maradtak el mérkőzések, egyre kevesebben tudtak az edzéseken vagy a mérkőzéseken részt venni. Mi még szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen csak két fordulónk maradt el, amit a tavaszi rajt előtt fogunk lejátszani – tette hozzá Viczián Paula.

A korosztályos csapat edzője kiemelte, elégedett csapata teljesítményével, ám van még min csiszolnia az együttesnek a bajnokság folytatására. 

– Január negyedikétől ismét folytatódtak az edzések, reméljük, hogy hamarosan minden visszatér a régi kerékvágásba. A realitás talaján maradva a célunk az, hogy a középmezőny elején, dobogó közelben végezzünk – mondta el kérdésünkre végezetül.

(Gyulai Hírlap)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük