Hármas tornán állták a sarat a Gyulasport NKft. korosztályos játékosai

Fotó: Rusznyák Csaba

Hazai pályán kezdte meg szereplését a Gyulasport NKft. kosárlabdacsapata az U12-es regionális bajnokságban. A korosztályos együttes a Békéscsabai KK és Vásárhelyi Delfinek együtteseivel néztek szembe a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Marschal Ákos csapatának elsősorban a mérkőzés közben mutatott játék volt a fontos, a korosztályos gárda javarésze U11-es játékosokból állt, így idősebb ellenfelek ellen kellett a palánk alá állnia.

– Az eső mérkőzésen a Békéscsabai fiatalokkal próbáltuk tartani a lépést. Sajnos ellenfelünk sokkal pontosabb dobásokat hajtott végre és erőnlétbe is jobban bírták, mint mi, így a végére 17 ponttal kikaptunk – ismertette Marschal Ákos.

A torna második fellépésén a gyulai együttes a hódmezővásárhelyi riválisa ellen mérte össze erejét. A kifejezetten erős játékkerettel rendelkező Csongrád-Csanád megyei csapat ellen már nem tudta felvenni a versenyt a házigazda, így papírforma vereséget szenvedett.

– A fordulóról összességében elmondható, hogy jó megmérettetés volt, a torna kiváló lehetőség volt arra, hogy felmérjük hova és miben kell tovább fejlődnünk – értékelt a gyulai edző.

Gyulasport NKft.: Stefanovits HannaBujdosó ZoéSal KamillaKilvinger Barnabás GáborLajos BertalanRádai MiklósBende MórBánfi BenceDús BenceHódos LórántNagy Gábor és Nagy Gergő.

Eredmények: Gyulasport NKft.–Békéscsabai KK 31-48 (7-10,10-18,6-2,4-6,4-10) és Vásárhelyi Delfinek–Gyulasport Nkft. 84-31 (25-4,19-11,17-4,7-6,14-4).

(Gyulai Hírlap)