Magabiztosan gyűjtötte be pontjait az U15-ös focicsapat

Gyulasport NKft.–DAFC Bordány 1-0 (1-0)

Fotó: Rusznyák Csaba

Az U15-ös labdarúgó-bajnokság Dél-keleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. csapata a DAFC Bordány együttesét látta vendégül január 30-án. Bálint Balázs gárdája magabiztos mérkőzésen növelte tovább bajnoki pontjait.

Gyulasport NKft U15.: Csüllög, Medovarszki, Horváth, Kovács, Prohászka, Kiss, Bodnar, Felföldi, Varga, Juhász és Keller-Pintér (Papp). Csere: Balogh, Edző: Bálint Balázs.

A gyulai gárda néhány poszton átalakulva lépett pályára, amely azonban nem zavarta meg a fiatal együttest. Bálint Balázs együttese a kezdő sípszótól kezdve támadólag lépett fel ellenfelével szemben.

A hazai együttes egy apró felállási változtatásnak köszönhetően már nem csak a mezőnyben, hanem az ellenfél kapuja előtt jó néhány ígéretes helyzetet alakított ki. A vezető gólra egészen a 38. percig kellett várnia a „hazai szurkolóknak”.  Egy gyulai labdaszerzés után Kiss Tamás fordult le a védőjéről, majd a beinduló Felföldi Mártonnak passzolt, aki higgadtan passzolt a kapus lába mellett a hálóba. 1-0.

Bálint Balázs elmondta, a második félidőben a vendégcsapat vette át a játék irányítását, ám a hazai együttes stabilan állta a nyomást.  A bordányi gárda főleg szabad- és szögletrúgásokból volt veszélyes, de ezeket a Csüllög István kapus vezette védekezés hatékonyan hárította. A gyulai gárda mindent megtett, hogy növelje előnyét, ám Kiss Tamás és Felföldi Márton helyzeténél is a vendégek mellé állt a szerencse.  

– Amit a csapat hozzáállásban és védekezésben nyújtott a mai napon, az jó alapnak szolgál a jövőre nézve. Sok fejlesztendő terület van még, egyénileg és csapatként is, de amiben mindenképpen előre kell lépnünk az a labdabirtoklásunknál adódó labda nélküli mozgás. Egy jó és szimpatikus csapatot sikerült legyőzni, úgy gondolom megérdemelten – értékelt Bálint Balázs.

A Gyulasport NKft. csapata a tabella hetedik helyén áll, a következő fordulóban pedig a Ceglédi VSE vendégeként lép pályára.

(Gyulai Hírlap)