Kőkemény derbin tesztelte csapatát Szentléleki Béla

Clean-Way Gyulai FC-Termál– Békéscsaba 1912 Előre SE II. 3-3 (2-0)

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Clean-Way Gyulai FC-Termál labdarúgócsapata január 3-án. A Szentléleki Béla által vezetett gárda döntetlent játszott a komoly játékerőt képviselő riválisával.

Fotó: Rusznyák Csaba

Szentléleki Béla előzetesen elmondta, az együttes a felkészülés közepén jár, a játékosok a terhelés erőnléti szakaszában járnak. A fürdővárosi alakulat célja ezért elsősorban az akarati tényezők lemérése volt.

– Elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy a játékosok hogyan bírják azt a nyomást, amelyet a békéscsabai együttes helyez ellenfeleire, és arra is, hogy fel tudnak-e állni mentálisan akár vesztes helyzetből is – ismertette.

A vezetőedző dolgát megnehezítette, hogy sérülés miatt négy meghatározó játékosára nem számíthatott, PilánBagyinszkiBojtos és Bondár is csak a lelátóról figyelhette a mérkőzést. Szentléleki Béla három fiatal játékost is a mély vízbe dobott a derbin, MagyarOszlács és Boros élt is a lehetőséggel, és kiváló játékkal hálálta meg a bizalmat. A vendégcsapat komoly játékerőt képvisel, hiszen a Megye I.-es kvalifikáció A csoportjának listavezetőjeként a magasabb osztályba való feljutást tűzte ki céljául.

A mérkőzést ennek megfelelően a vendégcsapat kezdte jobban, a széleket kihasználva rendre odaért a hazai kapu elé. A gyulai együttes igyekezett lezárni a területet ellenfele előtt, ám az első félidőben kétszer is hibázott a védelmük. A második félidőben már egységesebben védekezett a hazai gárda, a területek hatékonyabb lezárásával pedig több labdaszerzésre volt lehetőségük. A szűkebb védekezésből induló rohamok a támadóalakzatot is hatékonyabbá tették, így a védekezésben nyújtott munka mellett a gólszerzésben is felnőtt ellenfeléhez a csapat.

– Kiváló iramú mérkőzést játszhattunk ellenfelünkkel, így éles helyzetben figyelhettem meg a játékosokat. A gárda csapatszinten is kiválóan teljesített, és külön öröm számomra, hogy a fiatalok mindegyike élni tudott a lehetőséggel. Folytatjuk tovább a munkát, hiszen nemsokára ismét felkészülési mérkőzésen lépünk pályára. A csapat minden tagja azon dolgozik, hogy a lehető legjobb felkészültségi állapotban legyen az együttes a bajnokság indulására – értékelt Szentléleki Béla.

(Gyulai Hírlap)