Nyolc emberrel is végigharcolta a mérkőzést a gyulai ificsapat

Hódmezővásárhelyi LKC–Corner-Gyulasport NKft. 48-22 (26-12)

A III. osztályú ifjúsági kézilabda-bajnokságban szereplő Corner-Gyulasport NKft. csapata a Hódmezővásárhelyi LKC együtteséhez látogatott február 13-án. Riczu Antónia csapata egy hazai robogás után érkezett a találkozóra.

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.: Szabó L. , Hős K. 3, Anderlik A. 8/4, Kertes S. 7, Juhász P. Horváth R. 1, Erdődi R. és Domokos P. 3. Edző: Riczu Antónia.

A gyulai gárda a tabella alsó harmadából érkezett a mérkőzésre, a hazai együttes pedig a bajnokság dobogójáról várta riválisát. Mindkét rivális sikeresen hangolt a találkozóra. Riczu Antónia együttese az előző fordulóban átrobogott bácsalmási ellenfelén, a hazai gárda pedig idegenben lépte le mezőtúri riválisát.

Máthé István a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a gyulai gárda nem jó előjelekkel érkezett a derbire, hiszen egyetlen kapuscserével kellett végigjátszania a találkozót.

A hazai együttes azonnal letámadta ellenfelét, a csere nélkül csatázó vendégcsapat pedig lépésről lépésre szakadt le riválisától. A félidő végére megnyugtató előnyt szerzett ki magának a vendéglátó csapat, a folytatásban pedig nagyobbra nyitotta a két rivális közötti ollót.

Mérkőzés alakulása: 10. perc: 9-4, 20. perc: 18-7, 30. perc: 26-12, 40. perc: 30-16, 50. perc: 39-20, 60. perc: 48-22.

– Az egyetlen egy kapus cserével felálló gyulai csapat hősiesen küzdött a szoros eredmény kialakításáért. A mérkőzés 20. percétől a második számú kapus Juhász Panni a mezőnyben volt kénytelen játszani. A jobb játékerőt képviselő hazaiak egy percre sem tették kérdésesé a mérkőzés kimenetelét, ám a mai mérkőzésen megjelent gyulai csapat játékosai minden dicséretet megérdemelnek – ismertette Máthé István.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata a következő körben az éllovas Szarvasi NKK együttesét látja vendégül.

(Gyulai Hírlap)