Hazai pályán pattogtattak a gyulai U12-es kosarasok

„Ezüstérmet” nyert a regionális négyestornán a Gyulasport NKft. korosztályos csapata

Hazai pályán játszott a Gyulasport NKft. U12-es kosárlabdacsapata február 14-én. Marschal Ákos korosztályos együttese az U12-es regionális bajnokságban nézett szembe ellenfeleivel.

Fotó: Rusznyák Csaba

A hazai gárda mellett a Kisújszállási SE, Vásárhelyi Delfinek és a Békéscsabai KK/B csapatai álltak a gyűrű alá. A hazai együttes a Kisújszállási SE gárdájával, majd a döntőbe jutva a már jól ismert Vásárhelyi Delfinek együtteseivel nézett szembe a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Marschal Ákos elmondta, a gyulai csapat az első mérkőzésen a biztos továbbjutás tudatában lépett pályára a Kisújszállási SE ellen, hiszen az vendégcsapat nyolc fővel lépett pályára, amely szabálytalan, hiszen minimum tíz fő játékosnak kell játszania a mérkőzésen.

– A csapattól így is győzelmet vártam, bármennyire is mindegy volt az eredmény. Sokszor nyolc játékos ellen nehezebb játszani, hiszen a legjobb játékosaikat folyamatosan pályán tudják tartani, míg nálunk mindenki lehetőséget kap a korosztályos irányelvek szerint. Az első mérkőzésen jól kezdtünk, ám sajnos pontatlan dobások miatt nem tudtunk jelentősen elhúzni, és a második soros játékosok nem hozták a tőlük elvárható teljesítményt. Az utolsó negyedet egy picit szorossá tettük hibáinkkal, magunkra engedtük ellenfelünket, a végére négypontosra olvadt az előnyünk – ismertette a gyulai edző.

A fürdővárosi gárda a döntőben a nagy rivális hódmezővásárhelyi riválisával mérte össze erejét. A két együttes kiválóan ismeri egymást, hiszen évek óta izgalmas mérkőzéseket produkálnak egymás ellen. A két rivális az előző fordulóban is találkozott egymással, akkor 53 pontos vásárhelyi győzelemmel ért véget derbi.

– A kifejezetten erős, technikás játékkerettel rendelkező Csongrád-Csanád megyei csapat ellen jó védekezéssel és nagy elánnal kezdtünk. A 2. és a 3. negyedben már nem tudtuk tartani őket és végül 29 pontos vereséget szenvedtünk. A fordulóról összességében elmondható, hogy fejlődés jól látható a játékunkban, ám sokat hibát követtünk el, melyet az ellenfél könyörtelenül kihasznált – értékelt Marschal Ákos.

Eredmények: Kisújszállási SE–Gyulasport NKft. 41-45, hivatalos eredmény: 0-2 (2-10,14-10,1-5,10-12,14-8) és Gyulasport Nkft.–Vásárhelyi Delfinek 28-57 (7-10,2-17,5-4,1-10,13-16).

Gyulasport NKft.: Stefanovits HannaBujdosó ZoéSal KamillaKilvinger Barnabás GáborLajos BertalanRádai MiklósBende MórBánfi BenceFiszter MártonCsonka MárkBalog DorottyaNagy Gábor és Nagy Gergő.

Több képet nézhetsz itt.

(Gyulai Hírlap)