Hazai pályán pattogtattak a gyulai U12-es kosarasok

„Ezüstérmet” nyert a regionális négyestornán a Gyulasport NKft. korosztályos csapata

Hazai pályán játszott a Gyulasport NKft. U12-es kosárlabdacsapata február 14-én. Marschal Ákos korosztályos együttese az U12-es regionális bajnokságban nézett szembe ellenfeleivel.

Fotó: Rusznyák Csaba

A hazai gárda mellett a Kisújszállási SE, Vásárhelyi Delfinek és a Békéscsabai KK/B csapatai álltak a gyűrű alá. A hazai együttes a Kisújszállási SE gárdájával, majd a döntőbe jutva a már jól ismert Vásárhelyi Delfinek együtteseivel nézett szembe a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Marschal Ákos elmondta, a gyulai csapat az első mérkőzésen a biztos továbbjutás tudatában lépett pályára a Kisújszállási SE ellen, hiszen az vendégcsapat nyolc fővel lépett pályára, amely szabálytalan, hiszen minimum tíz fő játékosnak kell játszania a mérkőzésen.

– A csapattól így is győzelmet vártam, bármennyire is mindegy volt az eredmény. Sokszor nyolc játékos ellen nehezebb játszani, hiszen a legjobb játékosaikat folyamatosan pályán tudják tartani, míg nálunk mindenki lehetőséget kap a korosztályos irányelvek szerint. Az első mérkőzésen jól kezdtünk, ám sajnos pontatlan dobások miatt nem tudtunk jelentősen elhúzni, és a második soros játékosok nem hozták a tőlük elvárható teljesítményt. Az utolsó negyedet egy picit szorossá tettük hibáinkkal, magunkra engedtük ellenfelünket, a végére négypontosra olvadt az előnyünk – ismertette a gyulai edző.

A fürdővárosi gárda a döntőben a nagy rivális hódmezővásárhelyi riválisával mérte össze erejét. A két együttes kiválóan ismeri egymást, hiszen évek óta izgalmas mérkőzéseket produkálnak egymás ellen. A két rivális az előző fordulóban is találkozott egymással, akkor 53 pontos vásárhelyi győzelemmel ért véget derbi.

– A kifejezetten erős, technikás játékkerettel rendelkező Csongrád-Csanád megyei csapat ellen jó védekezéssel és nagy elánnal kezdtünk. A 2. és a 3. negyedben már nem tudtuk tartani őket és végül 29 pontos vereséget szenvedtünk. A fordulóról összességében elmondható, hogy fejlődés jól látható a játékunkban, ám sokat hibát követtünk el, melyet az ellenfél könyörtelenül kihasznált – értékelt Marschal Ákos.

Eredmények: Kisújszállási SE–Gyulasport NKft. 41-45, hivatalos eredmény: 0-2 (2-10,14-10,1-5,10-12,14-8) és Gyulasport Nkft.–Vásárhelyi Delfinek 28-57 (7-10,2-17,5-4,1-10,13-16).

Gyulasport NKft.: Stefanovits HannaBujdosó ZoéSal KamillaKilvinger Barnabás GáborLajos BertalanRádai MiklósBende MórBánfi BenceFiszter MártonCsonka MárkBalog DorottyaNagy Gábor és Nagy Gergő.

Több képet nézhetsz itt.

(Gyulai Hírlap)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük