Programsorozattal ünneplik Gyulán a magyar parasport napját

Idén online dartsverseny is színesíti a rendezvényt

fotó: Rusznyák Csaba

Idén is több gyulai iskola kapcsolódott be a magyar parasport napja alkalmából szervezett programsorozatba. A fürdővárosban online dartsverseny is színesíti a több napon át tartó rendezvényt. 

Prohászkáné Nemes Szilvia, a Gyulasport NKft. sportszervező menedzsere lapunknak elmondta, a vírushelyzet miatt idén közös rendezvénnyel nem készültek, az iskolák önállóan rendezik meg az érzékenyítő programokat tanulóiknak.

Mint megtudtuk, az Esély Pedagógiai Központ, az 5. számú általános iskola, a Karácsonyi János általános iskola és az Implom József általános iskola is bekapcsolódott a programsorozatba, melyet a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szervez.

A fürdővárosi rendezvényt az implomos diákok sporteseménye nyitotta meg szerdán a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A folytatásban az iskolák egy online dartsversenyen vesznek részt, amelyet az Esély Pedagógiai Központ szervez. Ezen a tanulók az internet segítségével lehetnek jelen – ismertette a Gyulasport NKft. munkatársa

Hozzátette: a hét záróeseményén az Esély Pedagógiai Központ diákjait várják a városi tornacsarnokba, ahol zenés, játékos feladatokkal ismertetik meg őket a parasport világával.

Prohászkáné Nemes Szilvia kiemelte, a szervezők idén fotó- és rajzpályázatot is hirdettek, amelyre az intézmények már elkezdték regisztrálni a pályamunkákat.

A magyar parasport napját 2017 óta országszerte február 22-én ünneplik.

(Gyulai Hírlap)