Maga mögött hagyta a döntetlen szériát az U17-es focicsapat

Gyulasport NKft.–Sárréti Gyöngyhalász SE 4-0 (2-0)

Az U17-es labdarúgó-bajnokság dél-keleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. csapata a Sárréti Gyöngyhalász SE együttesét fogadta március 14-én. Petri Barnabás gárdája egy két mérkőzés óta tartó döntetlen szériát szeretett volna megszakítani a gyulai arénában.

Fotó: Rusznyák Csaba

A hazai csapat a tabella középcsapatként várta a fordulót, a vendégcsapat pedig a tabella végéről érkezett a találkozóra. A gyulai együttes az elmúlt fordulókban alaposan megküzdött riválisaival, ám mindkét alkalommal meg kellett elégednie a döntetlenért járó egy ponttal. Petri Barnabás gárdájának szüksége volt a győzelemért járó pontokra, hiszen a találkozó előtt csupán öt pontnyi távolságra állt lemaradva a negyedik helyezett együttes mögött.

A hazai csapat ennek jegyében kezdte a hazai találkozót, azonnal nyomás alá helyezte ellenfelét. A játék irányítását száz százalékban uraló fürdővárosi együttes szinte alig mozdult el riválisa térfeléről, folyamatosan dolgozta ki helyzeteit. A vendégcsapat egészen a 26-. percig tartani tudta a lépést a folytonos rohamokkal, ám Kiss Tamás góljánál már tehetetlen volt. 1-0.

A lefújás előtt néhány perccel Havas Máté is betalált a füzesgyarmati kapuba, így megnyugtató gyulai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Petri Barnabás a szünet után koncentráltan is küldte ki csapatát a pályára, a hazai gárda pedig gólra éhesen folytatta a játékot. Az 53. percben a gólkirályi címért is versenyben álló Zsilák Mátyás mattolta a vendég védelmet, a 70. percben pedig Kiss Tamás foglalta keretbe a találkozót.

– A mai játékunkra már lehet alapozni, de sokat kell még fejlődnünk. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapat teljesítményével, örülök, hogy mindenki kivette a részét a győzelemből. Plusz pozitívum volt a mai találkozón, hogy sikerült kapott gól nélkül lejátszanunk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak, de már a következő mérkőzésekre kell koncentrálnunk – értékelt Petri Barnabás.

A Gyulasport NKft. U17-es csapata győzelmének köszönhetően két pontra megközelítette a tabella negyedik helyén álló riválisát. A korosztályos együttes a Hódmezővásárhelyi FC ellen léphet előre a bajnoki listán.

Képeket itt találsz.

(Gyulai Hírlap)