Hullámzó mérkőzésen vesztett pontokat a gyulai felnőttcsapat

Corner-Gyulasport NKft.–K. Szeged SE 27-29 (17-13)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokságban szereplő Corner-Gyulasport NKft. csapata a K. Szeged SE együttesét fogadta március 16-án. Zöldi-Tóth Katalin gárdája közvetlen riválisát várta a gyulai arénába.

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.: Antal X., Dr. Bányainé Szabó R. 4, Hős K. 3, Papné Lukoviczki B. 6, Szögi T. 7/2, Lukács N. 2, Csapó-Kovács H. 2. Csere: Szabó L., Laurinyecz E., Horváth R., Vólent L., Milyo A. 3, Anderlik A., Kertes S. és Vozár M. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A fürdővárosi gárda a tabella ötödik helyéről várta a találkozót, amelyen a szintén dobogóesélyes ellenfelével nézett szembe. Zöldi-Tóth Katalin együttese nem számíthatott könnyű mérkőzésre, hiszen riválisával az őszi szezonban is nagyot csatáztak.

A soros találkozót a hazai gárda kezdte jobban, Papné Lukoviczki Beáta góljaival azonnal ellépett ellenfelétől. A folytatásban már több hiba is becsúszott a gyulai együttes játékában, két kihagyott lehetőségét pedig kiválóan használta ki a fiatalokkal megtűzdelt szegedi riválisa.
Zöldi-Tóth Katalin csapata a félidő közepére magára talált, kőkemény védekezésével és pazar támadójátékával pedig négygólos előnnyel mehetett a félidei pihenőre.

A második játékrészben ismét billent egyet a mérleg nyelve, a hazai együttes 10 percnyi gólcsenddel engedte közelebb a vendégcsapatot. Az emberelőnyben játszó szegedi gárda fokozatosan érte utol hazai riválisát. A második játékrészben ismét magára talált a Zöldi-Tóth-csapat, a hazai alakulat a 42. percre kétgólos előnyt harcolt ki magának.

A két rivális csatájának képe az utolsó tíz percre ismét megváltozott, 22-24-es szegedi vezetéssel fordultak a csapatok. A gyulai együttes a végjátékban is mindent megtett a felzárkózásért, ám a vendégcsapat taktikusan őrizte meg kétgólos előnyét.

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 4-5, 20. perc 10-8, 25. perc 14-10, 30. perc 17-13, 37. perc 17-17, 42. perc 20-18, 49. perc 22-21, 52. perc 22-24, 56. perc 25-26, 59. perc 26-28 és 60. perc: 27-29.

– Nem gondoltam, hogy a szeghalmi meccs után újra megtörténik ugyanaz a csapattal. Nagyon csalódott vagyok. Nem tudom, hogy mi történik velük a második félidőben, most ismét bent maradtunk az öltözőben. Az igaz, hogy nagyon nehéz úgy játszani, hogy az ellenfél kilenc „játékossal” áll fel. Elegem van abból, hogy 27-26-nál 45 másodpercig támad az ellenfél. Ezzel az a baj, hogy mi megdolgozunk az eredményért, de végül nem a két csapat dönti el a két pont sorsát – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata a tabella ötödik helyéről várja a bajnokság folytatását. A fürdővárosi együttes a következő körben az éllovas FKSE-Algyő gárdáját látja vendégül.

További képeket itt találsz.

(Gyulai Hírlap)