Győzelemmel folytatta a bajnokságot az U15-ös focicsapat

Gyulasport NKft.–OMTK ULE 2-1 (0-1)

Az U15-ös labdarúgó-bajnokság délkeleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. csapata az OMTK ULE együttesét fogadta április 17-én. Bálint Balázs gárdája egy idegenben elszenvedett vereség után várta orosházi riválisát.

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Csüllög István, Horváth Bálint (Medovarszki Máté), Prohászka Ádám, Kiss Tamás, Keller-Pintér Barnabás, Muszka Hunor, Varga Zoltán, Hőgyes Dávid, Juhász Bálint (Balogh Richárd) Papp László és Papp Gergő. Csere: Bódán Benedek és Kovács Zalán. Edző Bálint Balázs.

A gyulai gárda a tabella kilencedik helyéről érkezett a találkozóra, amelyen a bajnokság alsó harmadából érkező riválisa ellen próbálta megszerezni újabb győzelmét.

Bálint Balázs elmondta, a hazai csapat azonnal letámadta ellenfelét, ám igazi átütő erő nem volt a támadójátékukban. A játékot irányító gyulai együttest a 18. percben villámcsapásként érte a vendégcsapat vezető gólja. A folytatásban a fürdővárosiak még nagyobb nyomást próbáltak gyakorolni az orosházi kapura, ám a félidő végéig egyik helyzetüket sem tudták gólra váltani.

A fordulás után sem változott a játék képe, a hazai gárda folyamatosan kereste a rést a betömörülő vendégvédelmen. Az orosházi együttes egészen az 56. percig tudta tartani a gyulai csapat rohamait, ekkor Prohászka Ádám egyenlítette ki a találkozó állását. 1-1.

Bálint Balázs alakulata még jobban fokozta a mérkőzés tempóját, sorra alakította ki a helyzeteket. A 65. percben végleg megtört a vendégcsapat védelme, Hőgyes Dávid szabadrúgásgólja pedig el is döntötte a három pont sorsát. 2-1.

– Nagyon rossz hozzáállással kezdtük a mérkőzést, elhittük, hogy elég kivinni a mezt a pályára, így is biztos a siker. Saját magukat nyomták egyre mélyebbre a gyerekek, onnan pedig nagyon nehéz volt visszajönni. Csak az eredménynek tudok örülni, a mutatott játék és hozzáállás nagyon messze volt a játékosok képességeitől. Ez jó tanulópénz volt a gyerekeknek, hogy egy mérkőzést sem szabad félvállról venniük – értékelt Bálint Balázs.

A Gyulasport NKft. U15-ös csapata, győzelmének köszönhetően, pontszámban utolérte közvetlen riválisait, így egy újabb győzelemmel feljebb léphet a tabellán. A korosztályos együttes a következő fordulóban a Hódmezővásárhelyi FC ellen lép pályára.

(Gyulai Hírlap)