Az utolsó percekben hullajtotta el pontjait a Hajdu-csapat

Gyulai Color KE–BKG PRIMA Akadémia Debrecen 93-95 (29-22, 24-23, 20-18, 20-32)

Az NB II.-es kosárlabda-bajnokság soros fordulójában a Gyulai Color KE csapata a BKG PRIMA Akadémia Debrecen együttesét látta vendégül május 7-én. Hajdu Zoltán legénysége egy igencsak szoros kiskunfélegyházi csata után fogadta riválisát.

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulai Color KE: Kezdő: Házi 16, Gyepes 20, Marschal 3/3, Szűcs 7 és Hajdu 25. Csere: Szilágyi 16/6, Fórián 6/6, Kőfaragó, Lőkös és Szénási. Vezetőedző: Hajdu Zoltán.

A gyulai együttes fordulók óta kiváló formában kosárlabdázik, Hajdu Zoltán gárdája az előző fordulóban kiskunfélegyházi riválisát késztette kőkemény csatára. A debreceni csapat győzelemmel a zsebében érkezett a találkozóra, a Hajdú-Bihar megyei gárda a soros bajnokira is a győzelemért járó pontokért lépett a palánkok alá.

A gyulai együttes szinte azonnal tudatosította riválisban, hogy nem lesz könnyű dolga, már az első percekben ellépett ellenfelétől. A hatékony védekezéssel és látványos megoldásokkal megtűzdelt támadással operáló fürdővárosi gárda három negyedet is előnnyel tudott zárni.

A debreceni együttes folyamatosan ott lihegett ellenfele nyakán, kitartását pedig siker koronázta. A gyulai gárda az utolsó percekben elvesztette egyensúlyát, a megingó hazai játékot pedig a vendégcsapat a maga javára tudta fordítani.

– Szoros mérkőzésen, a végjátékban engedtük ki a győzelmet a kezünkből. Fájó ugyan a vereség, de az ilyen szoros végjátékokból lehet a legtöbbet tanulni. A bajnokságot jövő héten zárjuk, Mezőberényben ér véget az alsóházi rájátszás – értékelt Hajdu Zoltán.

A Gyulai Color KE az alsóházi rájátszás utolsó fordulójában a Mezőberényi KK ellen lép pályára.

További képeket itt találsz.

(Gyulai Hírlap)