Mahler Brigitta emléke előtt tiszteleg a kézilabdatársadalom

Idén is a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok ad otthont a Mahler Brigitta Kézilabda Emléktornának szeptember 4-én. A torna csapatai izgalmas felkészülési mérkőzésekkel emlékeznek meg a fiatalon elhunyt beállósról.

Mahler Brigittára a sportág emblematikus alakjaként emlékezhetünk. A gyulai születésű beállós a kétezres években igazolt haza a Ferbonex Gyulai SE csapatához, előtte Békéscsabán, Kiskunhalason és Derecskén is csapata erősségeként teljesített. A Maki becenévre hallgató sportoló aktív szerepet játszott abban, hogy a gyulai csapat a 2007/2008-as és a 2008/2009-es bajnokságban is az ezüstérmes pozícióban végzett.

Aktív pályafutását 2013-ban fejezte be, a kézilabdától azonban nem szakadt el. Mahler Brigitta a Gyulasport NKft. utánpótlás edzőjeként tevékenykedett egészen 2017. elejéig, amikor is szervezetét gyilkos kór támadta meg. A 14-es szám viselőjét május 17-én helyezték örök nyugalomra.

A Mahler Brigitta Kézilabda Emléktornán idén is négy csapat lép majd pályára. Zöldi-Tóth Katalin gárdája a Szarvasi NKK, Gyomaendrődi NKSE és a Szeghalmi NKC ellen veszi fel a küzdelmet. A Gyulasport NKft. formálódó együttese 9 órakor a Szarvasi NKK ellen lép pályára, 14 óra 30 perckor pedig a Szeghalmi NKC gárdájával csap össze.

Az egész napos küzdelemsorozatban a résztvevő gárdák körmérkőzéseken mérik össze egymással erejüket, amelynek végén a legjobb együttes hazaviheti a torna vándorserlegét. A szervezők a csapatok mellett az egyéni legjobbakat is díjazza, a küzdelemsorozat végén megválasztják a legjobb kapust és mezőnyjátékost is.

A Gyulasport NKft. felhívta a figyelmet arra, hogy a torna kizárólag oltási igazolvánnyal tekinthető meg.

A videót itt nézheted meg.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük