Gyulai bronzérmek a Horváth Nikolett Emléktornán

Ötödik alkalommal szervezte meg a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia augusztus 26-án a Horváth Nikolett Emléktornát, mellyel a gyulai származású, tragikusan elhunyt fiatal játékos előtt tisztelgett a kézilabda-társadalom.

A két csoportban lebonyolított kupán a Gyulasport NKft. U13-as és U14-es korosztálya is rajthoz állt. Prohászkáné Nemes Szilvia és Czoldán Csilla csapatai kiválóan játszottak, mindkét gárda a harmadik helyen végzett, így bronzéremmel emlékezett meg a „kézilabda angyalkájáról”.

Horváth Nikolett a gyulai 5. számú általános iskolában kezdett el sportolni, testnevelő tanárai – Bacsa Edina és Majorné Horváth Izabella – korán felfigyeltek a kislányra. Horváth Nikolett nyolc éven keresztül erősítette a Gyulasport sportiskolájának csapatait, korosztálya egyik legkiválóbbjaként.

A családi tragédiák, édesapja súlyos balesete és édesanyja korai halála sem tántorította el szeretett sportjától, a kézilabdától. A nyolcadik osztály elvégzése után lett a Dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskola tanulója, és ezzel együtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának irányítója. Itt mások mellett Radulovics Bojana volt válogatott kézilabdázó foglalkozott vele.

Édesanyja 2014-ben bekövetkezett halála után pár hónappal súlyos betegséget, gerincvelő-megnagyobbodást diagnosztizáltak nála, a fiatal kézilabdázó deréktól lefelé lebénult. Bár Debrecenben megműtötték, és sugárterápiás kezelést is kapott, 2016. november 18-án este szervezete feladta a súlyos betegséggel folytatott küzdelmét, és örökre megpihent. A „kézilabda angyalkája” ekkor még csak 17 éves volt. 

Prohászkáné Nemes Szilvia elmondta, a fürdővárosi csapatok egyhetes balatonboglári NEKA edzőtáborból érkeztek a dunújvárosi arénába, amely az emlékezés mellett kiváló alkalmat adott a gárdák felkészültségének lemérésére. Hozzátette, a Gyulasport NKft. különdíjak felajánlásával segítette az emléktorna megrendezését.

– Nagy megtiszteltetés volt az emléktornán képviselni a gyulai kézilabdát. A Gyulasport NKft. csapatainál is szeretnénk életben tartani Niki emlékét, ezért mindig jó szívvel érkezünk a tornára – tette hozzá.

További képeket itt találsz.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük