A gyulai sportélet legjobbjait díjazták a Vigadóban

Ünnepélyes keretek között rendezték meg az Év sportolója díjátadó gálát november 5-én a Vigadóban. A rendhagyó módon megtartott eseményen a fürdővárosi sportvilág legjobbjainak járó elismeréseket adták át. A Város Sportjáért díjat Kurucz András játékvezető vehette át. Az Év Sportolója kategória női elismerését Veres Laura, Bányainé Szabó Renáta és Mácsok Fruzsina, az Év Sportolója férfi elismerését Havas Balázs, Szanyi Donát és Lovász Zoltán érdemelte ki. Az Év Csapata kategóriájában a Tenisz Szabadidő Sport Klub ob II.-es felnőttcsapatának gratulálhattak a jelenlévők. A Város Sportjáért ifjúsági kategóriájának díjazottja lett: Kis Petra Sára, Anderlik Andrea, Kovács Hédi, Cseresznyés Zoltán, Magyar Gergő és Párducz Levente.

Fotó: Rusznyák Csaba

Az eseményen jelen volt Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Kónya István, Gyula város sportért felelős alpolgármestere, Csige Gábor, Gyula város jegyzője, Kertes István, a Gyulasport NKft. ügyvezetője és Kiss Tamásné, a város sportjáért felelős tanácsnok.

Az ünnepséget Kallós Eszter, az Erkel Ferenc gimnázium tanulójának szólóéneke vezette fel.

A díjátadót Görgényi Ernő szavai nyitották meg. A polgármester kiemelte, a sportolók elismerése nagyon fontos a közösség számára. A városvezető sajnálatát fejezte ki, hogy nem ünnepelhet a gyulai sporttársadalom a hagyományos sportbál keretein belül.

A városvezető kiemelte: a járványhelyzet a sportolók elé is komoly akadályokat gördített, mind az edzés, mind a versenyzés, mind a mérkőzések tekintetében.

– Ilyen körülmények között talán mindennél fontosabb volt a sportolók és ez edzők részéről a sport iránti elköteleződés – tette hozzá.

A nyitóbeszéd után a legjobb fürdővárosi sportolókat díjazták, többek között megválasztották az év férfi, női és fogyatékossággal élő sportolóit, és átadták a Város Sportjáért kitüntetést is. A fiatal sportolók ismét átvehették a jövő tehetségeinek szóló díjakat, ahogy elismeréseket vehettek át a nem olimpiai sportágak kategóriájának sportolói és a szabadidősport kiemelkedő teljesítményt nyújtó képviselői is.

A gála díjazottjai

A Város Sportjáért elismerést Kurucz András játékvezető vehette át.

Az Év Sportolója kategória női elismerését Veres Laura úszó, Bányainé Szabó Renáta kézilabdázó és Mácsok Fruzsina úszó érdemelte ki teljesítményével, Tóth AndrásZöldi-Tóth Katalin és Juhász Jácint pedig a sportolók felkészítéséért vehették át díjaikat.

Az Év Sportolója férfi mezőnyében Havas Balázs úszót, Szanyi Donát harcművészt és Lovász Zoltán teniszezőt szólították a színpad elé, Kovács Zoltán pedig versenyzője felkészítéséért vehetett át díjat.

Az Év Csapata kategóriájában a Tenisz Szabadidő Sport Klub ob II.-es csapatának (Juhos TiborLovász ZoltánOrosz BotondValkusz MilánKincses BenceCsernus IstvánKutasi Bence) gratulálhattak a jelenlévők.

A Város Sportjáért címek ifjúsági kategóriájának díjazottjai idén Kis Petra Sára atléta, Anderlik Andrea kézilabdázó, Kovács Hédi teniszező, Cseresznyés Zoltán úszó, Magyar Gergő labdarúgó és Párducz Levente kosárlabdázó lettek. Urbanikné Rosza MáriaCsernus István, Szentléleki BélaSzabó Attila és Hajdu Zoltán János a sportolók felkészítéséért vehetett át elismerést.

Az ifjúsági mezőny legjobb csapatainak a Tenisz Szabadidő Sport Klub fiú párosát (Székács KristófSzékács Márk), a Tenisz Szabadidő Sport Klub U12-es lánycsapatát (Kovács HédiCsukás RékaSebestyén Mira) és az atlétika futócsapatot (Kis Petra Sára, Beleznai KláraKőfaragó Lara Dóra) választották. Az atlétikai csapat felkészítéséért Gulyás Andrea vehetett át elismerést.

A Jövő Tehetségei kategóriában Hack Fanni labdarúgó, Mezei Virág labdarúgó, Ottlakán Zsombor labdarúgó, Bódán Benedek labdarúgó, Kertes Sarolta kézilabdázó, Mócz Martina Lina kézilabdázó, Irázi Dávid kézilabdázó, Pócsik Viktor kézilabdázó, Csenki Zsombor vívó, Friedrich Bulcsú vívó, Petri Borbála úszó, Matei Bryana úszó, Cseresznyés Petra úszó, Szamos Panna úszó, Tóth Bernadett úszó, Nacsa Domán úszó, Cseke Gábor atléta, Herdeló Gergő Alex atléta, Mátyás Hunor teniszező, Csernus Tímea Csenge teniszező és Peres István agility versenyző vehetett át díjat.

A fogyatékossággal élő sportolóknak szánt elismeréseket Ale Patricia agilityversenyzőnek, Herceg János úszónak, Bíró Bernadett úszónak és Csernovicz Nóra úszónak nyújtották át.

A 2020-as év legjobb szenior sportolójának Legeza Péter úszót, Kónya Mónika vívót, Sallai Csilla aikidoversenyzőt, Bagi Csilla úszót, Mány István atlétát és Fehér Edit úszót választották.

A nem olimpiai sportágak kitüntetettjei Lindeisz Gábor strongmanversenyző, Kiss András crossfitter és György Ildikó erőemelő lettek, a szabadidősportban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Szentlélekiné Csávás Erika és Szántóné Fekete Ágnes vehetett át díjat.

A tanácsnoki különdíjhoz Jeszenszki Attilának és Vincze Bélának gratulálhattak a jelenlévők, az alpolgármesteri különdíjat az idén Kempf Zoltán freestyle BMX-versenyzőnek ítélték oda.

Több képért kattints ide!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük