Hazai győzelemmel lépett feljebb a tabellán a Zöldi-Tóth-csapat

A CZ-Gyulasport NKft. kézilabdacsapata az NB II.-es bajnokság soros fordulójában a Hódmezővásárhelyi LKC látta vendégül november 6-án. A fürdővárosi gárda közvetlen riválisa elleni készült ismét lendületet venni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

CZ-Gyulasport NKft.: Madera-Domokos E., Ladics V. (2), Laurinyecz E., Vozár M., Papné-Lukoviczki B. (5/1), Farkasinszki D. (4/2) és Szabó K. (2). Csere: Antal X., Milyó A., Lukács N. (1), Csapó-Kovács H. (3), Nagy P. (3), Volent L., Kovács K., Kertes S. és Németh Cs. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

Mindkét gárda vereség után várta a találkozót. A gyulai együttes a kecskeméti arénában hagyta bajnoki pontjait, míg riválisa a Deszki SC elleni derbit zárta pont nélkül. A fürdővárosi csapat visszacsúszott a tabella hetedik helyére, a hódmezővásárhelyi alakulat pedig az ötödik helyről érkezik az összecsapásra.

Zöldi-Tóth Katalin a mérkőzésről előtt elmondta, a rivális csapatot lelkes fiatal játékosok alkotják, akiket egy rutinos játékos fog össze. A hazai gárda nagyon várta derbit, mindenképpen javítani készült eredménylistáján.

A mérkőzés nem azonban nem úgy indult, ahogy azt a gyulai szurkolók várták. A fürdővárosi együttes alaposan behúzta a kéziféket, öt percig nem talált a hódmezővásárhelyi kapuba. A folytatásban már egyre jobban visszatért a játékba a hazai csapat, Madera-Domokos Claudia Esther bravúros kapusteljesítményével megtámogatva pedig egyre közelebb lépett riválisához.

Zöldi-Tóth Katalin alakulata a félidő közepére kiegyenlítette a találkozó állását, a 20. percben pedig a vezetést is átvette ellenfelétől. A rengeteg hibával játszó felek között nagy adok-kapok alakult ki, ám a jobban koncentráló gyulai együttes zárta előnnyel a játékrészt.

A fordulás után sem csökkent a derbi irama, mindkét együttes próbált ellépni riválisától. A hazai gárda a 45. percre négygólos előnyt harcolt ki magáénak, ám a vendégcsapat a mérkőzés vége előtt négy perccel ismét megszerezte vezetést. Kettő perc volt hátra, amikor Csapó-Kovács Hajnalka találatával ismét egyenlő lett az állás. A vendég gárda ziccerét a gyulai kapuban végig remekül védő Madera-Domokos Claudia Esther hárítani tudta, az utolsó percben indított gyulai támadást pedig a hódmezővásárhelyi védelem csak szabálytalanul tudta megállítani, amiért a játékvezetők büntetőt ítéltek.

A büntetődobáshoz Papné-Lukoviczki Beáta állt oda, aki kegyelmet nem ismerő módon lőtte be a győzelmet jelentő gólt.

– Nem kezdtük jól a mérkőzést, de az időkérésem után helyre állt a rend a fejekben. Nagyon sok volt a hiba támadásban a második félidőben, nem igazán találtuk a helyeket a fal előtt, ehhez még sok fegyelmi bajunk is volt. A védelem és a kapusteljesítmény ezen a mérkőzésen nagyon jól működött. Nagyon örülök, hogy végre nekünk sikerült egy góllal nyerni a mérkőzést, ez igazi csapatmunka volt – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata fellépett a tabella negyedik helyére. Az NB II.-es együttes a következő fordulóban a K. Szeged SE otthonában lép pályára.

(Gyulai Hírlap)