Ismét megyei bajnok a „Lila” suli csapata

Az Implom József általános iskola együttese ezüstérmes helyen végzett a játékos sportverseny megyei döntőjében

A gyulai Don Bosco tornacsarnok adott otthont a diákolimpiai játékos sportverseny megyei döntőjének január 14-én. A megmérettetésen a Békés megyei iskolák legjobbjai csaptak össze, hogy eldöntsék, mely csapatok jussanak be az országos elődöntőbe. Az 5-ös iskola együttese első, az Implom József általános iskola alakulata második helyen végzett a versenyen. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megyei fináléra békéscsabai, orosházi és gyulai iskolák csapatai kvalifikálták magukat, a fürdővárosi színeket az 5. számú általános iskola és az Implom József általános iskola képviselte. A két gyulai csapat a körzeti döntőben nyújtott teljesítményével érdemelte ki a versenyen való részvétel jogát.

A két gárda közül a „Lila” iskola csapatának volt nagyobb esélye a továbbjutásra, a rutinos döntősként számon tartott együttes már több alkalommal eljutott a diákolimpiai sorozat országos döntőjéig.

A megyei finálé résztvevői kilenc versenyszámban mérhették össze tudásukat, többek között akadálypálya, szlalomozás és labdás feladatok is várták a diákokat.

Az 5-ös iskola csapata kiegyensúlyozott teljesítménnyel lett az első: a nyitószámban még második helyen ért célba, ám a következő négy feladat során elsőként szakította át a képzeletbeli célszalagot. Az együttes az utolsó fordulókban már csak az implomosokkal versengett a végső győzelemért. A két gyulai csapat remek teljesítményével maga mögé utasította a mezőnyt, így ők kvalifikálták magukat az országos elődöntő küzdelmeire.

Eredmények: 1. 5. számú általános iskola és sportiskola 41 pont, 2. Implom József általános iskola 34.5, 3. Lencsési általános iskola (Békéscsaba) 25.5 pont, 4. Erzsébethelyi Általános Iskola (Békéscsaba) 25 pont, 5. Eötvös József katolikus általános iskola (Orosháza) 9 pont.

További képekért kattints ide!