Gyula és Békéscsaba adott otthon a III. Korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia országos döntőjének

Gyula és Békéscsaba adott otthon a III. Korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia országos döntőjének június 10. és 12. között. A labdarúgó- és kosárlabdacsapatok a fürdővárosban döntötték el Magyarország Diákolimpia Bajnoka címeket.

Fotó: facebook.com/diakolimpia

A Magyar Diáksport Szövetség és a Békés Megyei Diáksport Egyesület országos döntőjén négy sportágban összesen több mint 800 gyerek versenyzett. Békéscsabán a kézilabda és a röplabda képviselői versengtek egymással, Gyulán pedig kosárlabdában és a labdarúgásban avattak bajnokot. A húsz fiú-labdarúgócsapat az Id. Christán László Városi Sporttelep füves pályáin mérkőzött meg egymással, a nyolc-nyolc fiú- és lány-kosárlabdaegyüttes pedig a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban és az Erkel Ferenc gimnázium tornatermében találkozott.

Fotó: facebook.com/diakolimpia

A Magyar Diáksport Szövetség közleményében azt írják, labdarúgásban a kiegyensúlyozott játék volt a jellemző, a döntő is büntetőrúgásokkal dőlt el a budapesti Gloriett Sportiskola javára, akik idén már több korcsoportban diadalmaskodtak. Kosárlabdában a dobogón végzett csapatok évről-évre kiemelkedően szerepelnek, és ezúttal is szoros küzdelmek zajlottak, például a fiúknál a Miskolc-Körmend elődöntőn csak hosszabbításban dőlt el a finalista.

Fotó: facebook.com/diakolimpia

Eredmények:

Labdarúgás III. korcsoport: 1. Gloriett Sportiskolai Általános Iskola, Budapest, 2. Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda, 3. Siófoki Beszédes József Általános Iskola.

Kosárlabda III. korcsoport lányok: 1. Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola, 2. Sopron Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola, 3. Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola, Budapest. 

Kosárlabda III. korcsoport fiúk: 1. Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola, 2. Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola, Körmend, 3. Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda, Miskolc.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük