A második félidőben már felvette a versenyt az éllovassal a Barna-csapat

Levendula Hotel-FKSE Algyő–Corner-Gyulasport NKft. 34-23 (21-9)

Fotó: Rusznyák Csaba

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság tizenötödik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. csapata a Levendula Hotel-FKSE Algyő együtteséhez utazott február 29-én. Barna Károly gárdája a bajnokság toronymagas éllovasa ellen készült felvenni a harcot.

Corner-Gyulasport NKft.: Antal X., Dr.Bányainé Szabó R. 3, Buzási O., Csapó-Kovács H. 4 (2), Gábor E. 2, Papné Lukoviczki B. 8 (1) és Nagy N. Csere: Aradi E., Szögi T. 2 (1), Balogh V. 2, Rácz K., Medve M. 2 és Csukás O. Vezetőedző: Barna Károly.

A fürdővárosi gárda kőkemény mérkőzésre számíthatott az algyői arénában, hiszen a hazai gárda fordulók óta a tabella tetején trónol. Barna Károly együttese egy hazai sikerrel hangolt a derbire, míg riválisa egy tízgólos szegedi rombolás után várta ellenfelét. A két csapat az őszi szezonban is találkozott egymással, akkor kilenc gólnyi különbség állt az eredményjelzőn.

A soros rangadót a hazaiak kezdték jobban, az állórajtot vett algyői gárda a 15. percre 12-5-ös előnyt csikart ki magának. Ahogy az Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetőjének beszámolójából kiderül, az első félidőben a vendég gyulai csapat megilletődötten kezdte a mérkőzést, amely az egész félidőben jelen volt.

– Ebben az időszakban a nagy rohanás sok hibával párosult. Átgondolatlan lövések és be nem befejezett támadáskombinációk jellemezték a félidőt. Nagy fordulópontot jelentett a 15. és a 22.perc közötti időszak, ahol a hazaiak egy 8-2-es sorozatot produkáltak, beállítva a 13 gólos különbséget – tette hozzá a technikai vezető.

A második félidőben azt egy csapásra megváltozott a helyzet, hiszen egy teljesen más felfogású gyulai csapat lépett pályára. Barna Károly gárdája azonnal támadólag lépett fel magasabban jegyzett ellenfelével szemben, így az aktív és kevesebb hibaszázalékkal játszó vendégcsapat végig pariban volt a hazai alakulattal.

– Ebben a periódusban szemet gyönyörködtető, a kézilabdázás minden szépségét felvonultató játék folyt a pályán, az eredményességet pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy a második félidőt 13-14-es arányban megnyerte a fürdővárosi együttes – emelete ki Máthé István.

A Gyulasport NKft. csapata második félidei játékával jelezte, hogy megérdemelten áll a tabella negyedik pozíciójában. Barna Károly együttese a következő körben az Eubility Group- Békéscsaba U22 gárdáját várja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokba, amely ismét nagy derbinek ígérkezik.

– Az első félidőben megilletődötten kezdtünk a bajnokesélyes otthonában. Nagyon gyengén védekeztünk, a támadásban nem voltunk taktikusak, siettettük a befejezéseket, ezekben rendre hibáztunk, amit az ellenfél gyors és könnyű gólokkal torolt meg. A szünetben tisztáztuk a feladatokat, így képesek voltunk teljesen más kézilabdát játszani, amellyel sokkal eredményesebbek lettünk. Az első félidőben mutatott játékkal egy ellenfelet sem tudnánk legyőzni, a második félideivel viszont bárkit. Erre lehet és kell is építeni. Mindent egybevetve szeretném megdicsérni a lányokat – nyilatkozta a mérkőzés után a gyulai vezetőedző.