Gyulai sikerek a fedettpályás atlétikai bajnokságon

A budapesti BOK-Csarnok adott otthont Magyarország Fedettpályás Ifjúsági és Junior Atlétika Bajnokságának február 29. és március 1. között. A kétnapos versengésen a Gyulasport NKft. versenyzői is rajthoz álltak.

A fővárosi verseny résztvevői 60 méteres síkfutásban, 400 méteres síkfutásban, 800 méteres síkfutásban, 1500 méteres síkfutásban, 3000 méteres síkfutásban, 60 méteres gátfutásban, magasugrásban, rúdugrásban, hármasugrásban, távolugrásban és súlylökésben és váltóban mérhették össze erejüket. A kétnapos versengés célja az volt, hogy eldöntse, ki ülhet fel ifjúsági és junior fedettpályás bajnokság trónjára.

A gyulai színeket Baka SzilviaPapp MátéMolnár BalázsHerdeló GergőTaután DominikKiss GergőKiss Tamás és Rácz Gergő képviselte. Az Annus AndorSüli RichárdMócz Dániel és Gulyás Réka vezette nyolc fürdővárosi atléta sikeresen szerepelt az országos viadalon, többen új egyéni csúccsal fejezték be a versengést.

A futók közül Baka Szilvia és Molnár Balázs 3000 méteren állt rajthoz, a fiatal futónő az 5. helyen zárta a versenyt, Balázs pedig a 6. helyet szerezte meg. Papp Máté 1500 méteren és 800 méteren versenyzett, ahol 1500 méteren 8. helyen végzett, 800 méteren pedig, új egyéni csúccsal a 12. helyen ért a célba. ifjúsági korosztályban versenyző Herdeló Gergő 800 méteren a középmezőnyben végzett, ám új egyéni csúccsal szakította fejezte be a versenyt.

A futók mellett a gyulai dobók is képviseltették magukat a versenyen, Taután Dominik súlylökésben a 2. helyet szerezte meg, 16.03-as eredménnyel, Kiss Tamás és Kiss Gergő a mezőny vége felé szerezték meg a helyezésüket, de ők is egyéni csúcsokat tudtak teljesíteni. Az ifjúsági korosztályban Rácz Gergő állt a körbe, aki szintén a mezőny vége felé végzett. Annus Andor dobóedző mindenkivel meg volt elégedve, így pozitív érzésekkel kezdhetik meg a felkészüléseket a közelgő dobóversenyekre.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)