Kiütéses győzelemmel zárkózott az élmezőnyhöz az U19-es focicsapat

Gyulasport NKft.–Kerekegyházi SE 12-0 (6-0)

Az U19-es labdarúgó-bajnokság dél-keleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. csapata a Kerekegyházi SE együttesét fogadta április 28-án. Szabó Attila gárdája a bajnoki cím esélyesével vívott csata után várta riválisát.

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Rostás András (Borbáth Norbert), Máté Tamás, Szabó Máté, Kukla Soma (Kukla Áron), Oszlács Márton (Kocsis Bence), Boros Tamás, Szász gyrögy, Magyar Gergő (Torma Martin), Kurta Barnabás, Bíró Bence és Kocsis Bálint (Bíró levente). Csere: Oláh Zalán és Szabó Dániel. Edző: Szabó Attila.

A hazai gárda a bajnokság ötödik helyéről várta a tabella alsó harmadából érkező riválisát. A gyulai együttes az előző fordulóban egy kőkemény derbin rabolt pontot szolnoki riválisától, míg ellenfele hazai vereséggel a háta mögött érkezett a fürdővárosi „stadionba”. Szabó Attila csapatának mindenképpen szüksége volt a győzelemért járó pontokra, hogy továbbra is versenyben maradjon a dobogóért vívott versenyfutásban.

A gyulaiak ennek jegyében kezdték a találkozót, Bíró Bence már a 8. percben megszerezte a vezetést együttesének. A támadó formában futballozó fürdővárosiak futószalagon gyártották helyzeteiket, szinte a kapujához szegezték riválisukat.

A hatgólos előnnyel forduló hazai együttes a második játékrészben sem vett vissza lendületéből. A tempóelőnyét kihasználó gyulai gárda szinte minden párharcát megnyerte, a széteső vendégcsapat pedig nem tudott érdemleges ellenállást tanúsítani a szépen megkoreografált támadásokkal szemben.

Gólszerzők: Boros Tamás 3, Kocsis Bence 3, Magyar Gergő 2, Máté Tamás 2, Bíró Bence és Szász György.

– Összességében a csapat hozzáállását és gólra törő játékát tudom dicsérni. Mindenkivel teljes mértékben elégedett vagyok. Remélem, hogy ez a lendület kitart a végsőkig, hiszen még vannak terveink – értékelt Szabó Attila.

A Gyulasport NKft. U19-es csapata győzelmével fellépett a tabella negyedik helyére. A korosztályos együttes a következő fordulóban a DAFC Szeged ellen gyűjtheti tovább bajnoki pontjait.

További képeket itt találsz.

(Gyulai Hírlap)